F1 - ELDŐLT, KI LESZ RÄIKKÖNEN CSAPATTÁRSA A SAUBERNÉL

dn8nn-2xgaetyyj.jpg

Lapot húzott a 19-re a Sauber F1 Team: hosszú évek után ugyanis úgy döntött, hogy meneszti állandó felállásából a jelentős anyagi háttérrel bíró Marcus Ericssont, így Kimi Räikkönen csapattársa a hinwili gárda idei harmadik számú pilótája, a Ferrari által patronált Antonio Giovinazzi lesz. A svéd pedig átveszi a 24 éves olasz szerepkörét amellett, hogy a nagyköveti státuszt is betölti.

Kijelenthető, hogy viszonylag komoly pilótapárossal lesz ott a 2019-es rajtrácson az Alfa Romeo Sauber F1 Team, ugyanis kedden, a délutáni órákban a svájci gárda bejelentette, hogy a 2007-es világbajnok Kimi Räikkönenhez Antonio Giovinazzi csatlakozik.

2016 GP2-es ezüstérmese számára korántsem lesz ismeretlen a környezet, mivel a 2017-es szezon első két versenyén – a Bajnokok Tornáján megsérült Pascal Wehrleint helyettesítve – a hinwiliek színeiben mutatkozhatott be a királykategóriában, sőt az idei év folyamán már többször is pályára gördülhetett pénteki szabadedzésen az egyik C36-ossal.

„Ezzel egy álmom válik valóra, annak pedig külön örülök, hogy ennél a csapatnál kapok lehetőséget a versenyzésre. Olaszként hatalmas megtiszteltetés, hogy egy olyan ikonikus és sikeres márkát képviselhetek, mint amilyen az Alfa Romeo” – kommentálta röviden igazolásának hírét Giovinazzi.

„Először Kimi Räikkönen írtunk alá, aki egy rendkívül tapasztalt versenyző, és aki közreműködik majd autónk fejlesztésében, valamint gyorsabbá teszi csapatunk előrehaladását is. Az Alfa Romeóval együtt pedig nagy örömmel üdvözöljük Antonio Giovinazzit, aki Charles Leclerc helyét veszi át. Már lehetőségünk volt vele dolgozni a múltban, s bebizonyította, hogy hatalmas potenciál rejtőzik benne” – nyilatkozta a Sauber csapatfőnöke, Fréderic Vasseur.

dn8h-qzx0aaddx-.jpg

A bejelentéssel viszont biztossá vált, hogy hosszú évek után kikerül a Forma-1 körforgásából Marcus Ericsson, aki egy caterhames szezont követően négy évig volt állandó versenyző a svájci együttesnél. 2019-tól fogva viszont már „csak” harmadik versenyzőként és márkanagykövetként lesz része annak.

„Hálás vagyok az előző öt évért, amelyet a Forma-1-ben való versenyzéssel tölthettem. Büszke vagyok arra, hogy a Saubert négy éven át erősíthettem, az idei évben pedig egy olyan neves márkának versenyezhettem, mint amilyen az Alfa Romeo” – mondta Ericsson. – „Nagyon szívesen folytattam volna ezen az úton, de a komplett csapat számára egy nagyszerű lehetőség az, hogy a fedélzeten van Kimi Räikkönen. A továbbiakban pedig közre fogok működni a csapat fejlődésében, ahogyan azt mindig is tettem, teljes odaadással.”

Fotó: F1 / Twitter, Sauber F1 Team / Twitter

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9814262929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása