F1 - HIVATALOS: ALBON ÁTTÁNCOLT A NISSANTÓL A TORO ROSSÓHOZ

_56i4827_4463845.jpg

Hétfőn bejelentették, hogy a Forma-2-t az idei évben harmadikként záró Alexander Albon lesz Daniil Kvyat csapattársa a Toro Rossónál 2019-ben – ezennel már csak a Racing Point Force India adós Lance Stroll bejelentésével.

Az elmúlt hetek, majd a hétfő kora délutáni fejleményének fényében egyáltalán nem mondható meglepőnek a hír, miszerint Alexander Albon jövőre bemutatkozik a Toro Rosso-Honda csapatánál, Daniil Kvyat oldalán. Ugyanis néhány órával ezelőtt a Nissan e.dams Formula-E-csapata már bejelentette, hogy közös megegyezéssel szerződést bontottak az angol-thai pilótával, aztán a kora esti órákba érkezve befutott a faenzai F1-es gárda bejelentése is.

„Alexandernak lenyűgöző szezonja volt 2018-ban a Forma-2-ben: négy versenyt nyert, harmadik lett a bajnokságban. A Forma-1-re való rátermettségét és az ahhoz szükséges érettséget az bizonyította, ahogyan képes volt megelőzni a versenyek folyamán a riválisait. Daniil és Alex személyében két fiatal, ám nagyon erős és versenyképes versenyzőnk van” – kommentálta a hírt Franz Tost, csapatfőnök.

„Elképesztő érzés, hogy tudom, hogy a Forma-1-ben leszek jövőre, pedig az együléses pályafutásom folyamán kaptam hideget-meleget. Miután 2012-ben ejtett a Red Bull, tudtam, hogy a Forma-1 felé vezető utam jóval keményebbé válik. Én viszont kemény dolgoztam, és ahányszor beszálltam az autóban, próbáltam mindenkit lenyűgözni. Köszönetet kell mondanom a Red Bull-nak és Dr. Helmut Markónak, amiért bíznak bennem, és így adtak egy második esélyt. Mindig is motorsport-őrült voltam, és azóta, hogy először vezettem egy autót, az álmom az volt, hogy a Forma-1-ben legyek” – nyilatkozta Albon, aki bronzérmes lett a száguldó cirkusz előszobájában a DAMS színeiben.

A bejelentés egyúttal azt is jelenti, hogy a Forma-2 valamennyi idei dobogós pilótája jövőre már a Forma-1-ben fog versenyezni, hiszen a bajnok George Russell-t a Williams, az ezüstérmes Lando Norrist pedig a McLaren igazolta le. Ami meg a Toro Rosso 2018-as pilótáit illeti, jövőre Pierre Gasly már az anyacsapat Red Bull-t fogja erősíteni, miután Daniel Ricciardo a Renault-hoz igazolt, Brendon Hartley jövője meg egy év után ismét kétségessé vált.

Albon helyét a Formula-E-ben minden bizonnyal Oliver Rowland, a korábbi GP2-es / F2-es pilóta veszi majd át, de erről hivatalos bejelentés a Nissan e.dams november 30-án esedékes, tokiói csapatbemutatóján várható.

Fotó: FIA Formula 2 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5214394716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása