F1: Verstappen és Hamilton vitték a pénteki edzéseket Abu-Dzabiban
Formula–1 2021: Abu-dzabi Nagydíj – 1-2. szabadedzés

Szorosan indult a bajnokaspiránsok küzdelme Abu-Dzabiban: nappal még Max Verstappen diktálta a tempót, de ahogy beesteledett a Yas Marina Circuit felett, Lewis Hamilton vette át a vezetést az F1-es idényzárón.

m295594.jpg

Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője volt a leggyorsabb a Formula–1-es Abu-Dzabi Nagydíj első, pénteki szabadedzésén. Verstappen 1:25.009-ös köridőt autózott, mögötte a Mercedessel versenyző finn Valtteri Bottas zárt másodikként.

A hétszeres világbajnok, címvédő, a vb-pontversenyben Verstappennel azonos pontszámmal álló Lewis Hamilton (Mercedes) harmadik lett, hátránya három tizedmásodperc holland riválisához képest, ugyanakkor volt olyan, utólag elvett köre a britnek, amely szinte azonos volt Verstappenével.

Az első szabadedzés végeredménye:

A második, már villanyfényes körülmények között rendezett gyakorláson azonban fordított és az élre állt Hamilton, ezúttal 1:23.691-es időt autózva. A második helyen a francia Esteban Ocon (Alpine) végzett, majd a Mercedes másik, finn versenyzője, Valtteri Bottas következett. Verstappen ezúttal negyedik lett, egy hellyel megelőzve csapattársát, a mexikói Sergio Pérezt. A hatodik helyen ismét a spanyol Fernando Alonso (Alpine) zárt.

Több kisebb-nagyobb pályaelhagyás, elfékezés tarkította a pénteki edzéseket, a már délelőtt is többször hibázó Kimi Räikkönen össze is törte a második edzés végén az Alfa Romeót. A 2007-es világbajnok finn – aki a hétvégén teljesíti pályafutása utolsó F1-es versenyét – a 14-es kanyarban találta el a falat, de a balesetet követően sértetlenül szállt ki autójából.

A második szabadedzés végeredménye:

Fotó: LAT Images / Mercedes Media Database

Forrás: Braking News Motorsport, MTI

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1316780402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása