Formula–E: Bird a Jaguarnál folytatja – hivatalos

A Formula–E váratlan és meglepő fordulatokkal teli pilótakeringőjében Sam Bird is új csapatra lelt: hat virgines szezont követően, januártól a Jaguar gyári versenyzőjeként folytatja.

1-_w6i8085.jpg

Már napokkal ezelőtt belengették, majd kedden meg is erősítették, hogy Sam Bird hat év és a berlini villámhajrával záruló 2019/2020-as idény után elhagyja a Virgin csapatát, a januárban induló következő szezontól pedig a Jaguart fogja erősíteni, Mitch Evans csapattársaként. A 33 éves brit azon kevés versenyzők egyike, aki eddig mind a 63 Formula–E ePrix-n rajthoz állt, viszont az átigazolásával már csak Sébastien Buemi és Lucas di Grassi mondhatják el magukról, hogy valamennyi versenyüket ugyanannál a csapatnál teljesítették.

„Figyeltem a Jaguar növekedését és fejlődését, és büszkeséggel tölt el, hogy egy ikonikus brit márkának vezethetek, amely komoly sikerekkel rendelkezik a versenysportban, ráadásul egy hihetetlen listára iratkozhatok fel, tekintve, hogy kik versenyeztek már korábban a márka színeiben. Sikerre éhes vagyok, és hiszek benne, hogy Mitch-csel együtt nagyszerű dolgokat érhetünk el. Az Envision Virgin Racingnek pedig köszönettel tartozom mindazért, amit közösen értünk el, és a jövőre nézve sok sikert kívánok a csapatnak” – fogalmazott a bejelentés kapcsán Bird, hozzátéve, alig várja már, hogy a berlini idényzáró után végre tesztelhesse a Jaguar I-Type-ot.

Az egykor a Mercedes Formula–1-es tesztversenyzőjeként is dolgozó Bird már a hatodik versenyző a brit sportkocsigyártó kötelékében, amióta az beszállt a Formula–E-be a 2016/2017-es idény elején. Bird és a Jaguar először majd 2021 januárjában, a hetedik szezon chilei nyitányán versenyezhetnek együtt.

A brit emellett az elmúlt időszak sokadik csapatváltását is jegyzi, miután a szimulátorbotrány miatt kirúgott Daniel Abt helyét René Rast veszi át az Audinál, míg a német a koronavírus miatt távolmaradó Ma Qing Huáét a NIO-nál. Változik a Mahindra Racing felállása is: Alex Lynn ül be Jérôme d’Ambrosio mellé, Pascal Wehrlein ugyanis szakított a csapattal – a német vélhetően a Porschéhez tart, ahol Neel Jani helyét foglalhatja el, de erről még nem érkezett meg a hivatalos bejelentés.

Fotó: LAT Images / FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7516006748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása