Máris ülést talált magának a Formula–E-ben az Auditól elzavart Abt

A NIO333 csapata nem várt sokáig Ma Qing Hua helyettesének bejelentésével: a kínai csapat közölte, Daniel Abtot indítja a szezon hátralevő versenyein.

1-_w6i2279.jpg

Mint az korábban kiderült, a koronavírus miatt Ma Qing Hua kénytelen kihagyni a Formula–E rendhagyó berlini hajráját, ezért új csapattársat kellett keresni Oliver Turvey mellé. Sajtóértesülések szerint több opció is felmerült a kínai pótlására, szerdán viszont bejelentették, hogy a NIO333 végül az Auditól menesztett Daniel Abt mellett tette le voksát. A német versenyző azonban gyorsan tisztázta, hogy visszatérésekor nem a bosszúvágy fogja motiválni.

1-1017905065-lat-20191121-_r3i5347.jpg

„Senkivel szemben nincsenek rossz érzéseim, ez nem a bosszúról szó. Csupán a tőlem telhető legjobb szeretném nyújtani a csapatnak, és segíteni őket abban, hogy jól zárják az évet. Minden versenyen rajthoz álltam a Formula–E-ben, az elmúlt három évben ráadásul egy elit gyártónk dolgoztam. Ebből adódóan rengeteg tapasztalattal rendelkezem, így arra fogok törekedni, hogy együtt szerezzünk jó eredményeket” – kommentálta a bejelentést a 27 éves versenyző.

Meglepő módon még az Audi sem hagyta szó nélkül Abt leigazolását, sőt… „Gratulálunk ahhoz, hogy leigazolták Daniel Abtot a berlini versenyekre. Daniel mindig is jól teljesített a Tempelhof repülőtéren. Minden jót kívánunk neki, és már várjuk, hogy egymás ellen versenyezhessünk a pályán” – írták közleményükben az ingolstadtiak.

2-_w6i3409.jpg

Ahogy arról korábban beszámoltunk, azért rúgta ki Abtot az Audi, mert a virtuális Formula–E-bajnokság egyik fordulóján maga helyett egy profi szimulátorost indított, és állításuk szerint még azt megelőzően lebuktak az IP-címek kinyomozása során, hogy maguk fedték volna fel, hogy pusztán egy tréfáról volt szó. Az Audi így DTM-bajnokát, René Rastot indítja, habár a német az elmúlt másfél évtizedből csekély mennyiségű formulaautós tapasztalattal rendelkezik.

Egy harmadik csapat is módosított felállással tér vissza Berlinben: a Mahindra ugyanis bejelentette, hogy Alex Lynn indul Pascal Wehrlein helyett, miután az ex-Formula–1-es pilóta szerződést bontott a csapattal – állítólag a gyári Porschéhez készül, de már csak a következő szezonban válthatja Neel Janit.

Fotó: LAT Images / FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2615977760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása