Megvan, kit ültet kirúgott Formula–E-versenyzője helyére az Audi

A Formula–E berlini villámhajrájára kétszeres DTM-bajnokával, René Rasttal váltja a néhány héttel ezelőtti szimulátoros balhé miatt elbocsátott Daniel Abtot az ingolstadti gyártó.

a201769_medium.jpg

Mint arról a Braking News Motorsport is beszámolt, jókora botrány kerekedett abból, hogy a Formula–E szimulátorbajnokságának egyik fordulóján az audis Daniel Abt egy profi szimulátorost indított maga helyett, állítása szerint csak tréfát akartak űzni. Ezért végül az ülésével fizetett a német versenyző, az Audi ugyanis – az elveihez való ragaszkodásra hivatkozva – nem tudta megbocsátani a történteket.

Így már csak az volt a kérdés, ki lesz Lucas di Grassi csapattársa a folytatásban, azok után, hogy bejelentették, hat berlini futammal ér majd véget a Formula–E szezonja. Több lehetséges utód neve is felmerült a sajtóban, végső döntésüket pénteki közleményükben fedték fel az ingolstadtiak, melynek értelmében a legvalószínűbb jelöltre, René Rast esett a választás.

a202922_medium.jpg

„Hosszú ideje követem a Formula–E-t, és várom már ezt az új kihívást” – kommentálta a bejelentést a kétszeres DTM-bajnok, aki 2016-ban egyszer már rajthoz állt az elektromos bajnokságban. – „Komoly elvárások nyomják ugyanis a versenyzők vállát a Formula–E-ben: a nyers tempó mellett a hatékonyságra, az energiamenedzsmentre és a tökéletes stratégiára is figyelni kell, ráadásul szűk utcai pályákon.”

Rast megjegyezte, a szimulátoros gyakorlás mellett július elején tesztelni fog, hogy minél felkészültebb legyen az előtte álló futamokra – a sűrű menetrendre gyors tanulási lehetőségként tekint. Hogy mennyire sűrű lesz a 33 éves német számára az augusztus, mi sem mutatja jobban, a Formula–E mellett a DTM spái és lausitzringi fordulóin is jelenése lesz a hónap első felében.

Fotó: Audi Communications Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2815902972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása