Nyolc nap alatt zavarja le szezonját a Formula–E

A többi bajnoksághoz képest rendkívül furcsán pótolja elmaradt versenyeit az elektromos sorozat.

1-sb2_5450.jpg

A koronavírus-járvány miatt a Formula–E szezonja is félbemaradt, február vége óta nem versenyzett éles körülmények között a mezőny, csakhogy időközben minden hátralevő fordulót halasztottak, de leginkább töröltek.

Számos forgatókönyv került elő annak kapcsán, miként pótolják a vírus miatt ilyen-olyan formában elhalasztott versenyeket, hogy egyáltalán maga a szezon érvényes legyen. Végül egészen furcsa megoldással rukkoltak elő a szervezők: a bajnokság ugyanis szerdai közleményében tudatta, hogy augusztus 5-13. között a berlini pálya három különböző nyomvonalán összesen hat versenyt rendeznek, így dől majd el a bajnokság sorsa. 5-én és 6-án, szerdán és csütörtökön tehát az 1-es, 8-án és 9-én, vagyis szombaton és vasárnap a 2-es, 12-én és 13-án – ami szintén egy szerdai és egy csütörtöki nap – pedig a 3-as pályakonfigurációt fogják használni.

Erre a néhány napra is rendkívül szigorú óvintézkedések mellett tér vissza a Formula–E. A Németországban hatályos előírások értelmében legfeljebb 1000 embert engednek be a pályára, az orvosi stábot és a beszállítókat is beleértve, ezt figyelembe véve magától értetődő, hogy zárt kapusak lesznek az események. A jelenlévők számára is kötelező lesz a maszkviselés, illetve a távolságtartás, ennek biztosítása érdekében, a nagyobb gyülekezéseket elkerülvén többek között a versenyzői és csapatvezetői megbeszéléseket, a versenyigazgatói meghallgatásokat, valamint egyéb adminisztratív ellenőrzéseket videókonferencia formájában tartanak meg.

Öt versenyt teljesített a járvány kirobbanása előtt a bajnokság, az eredeti tervektől eltérve pedig Kínába, Olaszországba, Franciaországba, Dél-Koreába, Amerikába és Nagy-Britanniába sem látogat el a mezőny a mostani szezonban. A bajnokságot jelen állás szerint Antonio Félix da Costa vezeti, de csak 11 ponttal előzi a DS Techeetah versenyzője a jaguaros Mitch Evanst.

Fotó: FIA Formula E Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr10015815176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása