Formula–E: Wehrlein szakított a Mahindrával – a Porschéhez tart?

A német versenyző idény közben hagyja ott a Mahindrát, de új csapatánál valószínűleg már csak a következő szezonban állhat munkába.

2-1017905470-lat-20191121-d3b09257.jpg

Mint ismert, a koronavírus miatt minden más bajnokságéval együtt a Formula–E-szezonja is hónapok óta szünetel, sajtóértesülések szerint augusztus előtt nem is folytatódik az idény. Az viszont már biztos, hogy ha folytatódik is, egy változás lesz a rajtrácson.

Instagram-oldalán ugyanis közölte Pascal Wehrlein, hogy azonnali hatállyal szakít a Mahindrával. Noha a nemrégiben véget ért jótékonysági szimulátorbajnokságban is eredményesen szerepelt a páros, a második helyen zártak, a valóságban egyetlen dobogós helyezésig jutottak az együtt töltött másfél szezon folyamán.

„A mai naptól nem leszek a Mahindra Racing tagja a továbbiakban. Érdekemben állt, hogy befejezzem a szezont, de a jelenlegi helyzet ezt nem tette lehetővé tenni. Sokat egyelőre nem tudok mondani a jövőmről, de fogok majd tájékoztatást adni róla a későbbiekben” – írta bejegyzésében a német.

1-_j6i4110.jpg

A Mahindra Racing a német bejelentését követően közölte, hogy rövidesen bejelenti Jerome d’Ambrosio csapattársát. Ami pedig Wehrleint illeti, a The Race úgy értesült, hogy az ex-Formula–1-es versenyző a Porsche színeiben térhet vissza, Neel Jani helyét átvéve, de csak a következő szezonban.

A szakportál azt is kiderítette, hogy a 25 éves német akár endurance versenyeken is részt vehet, 2022-ben vagy 2023-ban a Porsche a GT- mellett az új LMDh-kategóriában is érdekelt lehet a WEC-ben.

Fotó: Dan Bathie, Sam Loxham / LAT Images (FIA Formula E Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr215755116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása