F1: Már a héten bejelenthetik, hogy Vettel elhagyja a Ferrarit

Napokon belül bejelenthetik, hogy hat szezon után, 2020 végén búcsút int a Ferraritól a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel. A német sajtó már tényként kezeli a hírt.

190018_mex.jpg

Miután négy világbajnoki évét követően, 2014-ben alulmaradt Daniel Ricciardóval szemben a Red Bullnál, a Ferrarihoz igazolt Sebastian Vettel annak reményében, hogy példaképe, Michael Schumacher örökségét továbbviheti, további bajnoki címeit az olasz csapatnál gyűjtve. Azóta kétszer lett második az év végi elszámolásnál, de Lewis Hamilton ellen nem tudta érdemben felvenni a kesztyűt. Noha Kimi Räikkönent még könnyedén verte csapaton belül, a finn helyét tavaly átvevő Charles Leclerc-rel szemben már nem volt ennyire könnyű dolga: a monacói előtte végzett a pontversenyben, emellett a pole pozíciók és a futamgyőzelmek szempontjából is előtte zárt.

2017 augusztusában írt alá tovább három évre a német, vagyis 2020 végén kifut a szerződése, míg Leclerc-rel már karácsony előtt hosszabbított a csapat, egészen 2024 végéig. Néhány héttel ezelőtt még arról szóltak a spekulációk, hogy zátonyra futhatnak átmenetileg a tárgyalások Vettel és a Ferrari között, mivel a maranellóiak mind időtartam, mind fizetés szempontjából kedvezőtlen ajánlatot tett a németre nézve.

190045_mex.jpg

Több német orgánum – a Motorsport-Total, a Bild és az Auto Motor und Sport – már tényként kezeli, hogy Vettelnek ez az utolsó éve a Ferrarinál, várhatóan már ezen a héten, akár a mai nap folyamán (!) bejelenthetik a távozását – írja a Motorsport.com, de a BBC is beszámolt a hírről. Joggal merül fel a kérdés: hol folytathatja Sebastian Vettel? Az olasz sajtóban keringő pletykák szerint a Renault és a McLaren is érdeklődik a szolgálatai iránt – előbbi esetben Daniel Ricciardóval cserélne helyet, utóbbiban pedig Carlos Sainz-cal. Mindkét versenyzőt összeboronálták az elmúlt időszakban a Ferrarival, ráadásul az ausztrál kapcsán egyre gyakrabban hangzik el, hogy az év végén távozhat a Renault-tól.

Aligha valószínű, sőt, tulajdonképpen kizárt, hogy a Red Bullhoz térjen vissza Vettel – ennek eshetőségét a Milton Keynes-iek tanácsadója, Dr. Helmut Marko vetette el hónapokkal ezelőtt, mondván, az energiaitalosok nem engedhetik meg maguknak, hogy egyszerre két szupersztár gázsiját finanszírozzák. Márpedig Max Verstappen is hasonló cipőben van, mint Leclerc, 2023-ig érvényes a mostani szerződése. Lewis Hamilton helyzete azonban Vetteléhez hasonló, legalábbis abban mindenképpen, hogy a brit jelenlegi mercedeses kontraktusa is idén fut ki.

HIVATALOS: A Ferrari megerősítette Vettel távozását! – Részletek az alábbi linkre kattintva olvashatóak:

Hivatalos: Vettel 2020 végén távozik a Ferraritól!

A Ferrari megerősítette, Sebastian Vettellel közösen úgy döntött, hogy nem hosszabbítják meg 2020 végén lejáró megállapodásukat.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3215683018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása