F1: Közülük kerülhet ki Vettel utódja a Ferrarinál?

Miután Sebastian Vettel nemet mondott a Ferrari első ajánlatára, máris megkezdődtek a találgatások annak kapcsán, hogy adott esetben kik vehetik át a helyét.

190016_rus.jpg

A Braking News Motorsport is beszámolt a hírről, miszerint olasz lapértesülések állításai alapján zátonyra futottak az első tárgyalások Sebastian Vettel és a Ferrari között, a négyszeres világbajnok ugyanis nem fogadta el az olaszok egy évre szóló és 12 millió eurót kínáló ajánlatát. Így habár korábban arról cikkeztek, hogy még a szezon kezdete előtt aláírhatja a 2020 utáni időszakra szóló szerződését, egyelőre kérdéses a német pilóta jövője.

Ennek megfelelően meg is kezdődtek a találgatások annak kapcsán, milyen forgatókönyvek valósulhatnak meg, amennyiben a későbbiekben sem sikerül egyezségre jutni. A La Gazetta dello Sport úgy értesült, három versenyző esélyes arra, hogy átvegye Vettel helyét a Ferrarinál: korábbi, Red Bull-os csapattársa, Daniel Ricciardo, a McLarennél versenyző Carlos Sainz, valamint Antonio Giovinazzi, aki a Ferrari-akadémistaként kötött ki tavaly az Alfa Romeónál.

ric-gio-sai-2020.jpg

Érdekesség, hogy hármójuk közül Sainz-cal hosszú távon tervez jelenlegi csapata, míg Ricciardo még a Red Bull-os visszatérést sem zárja ki, amit az ausztrál maga pedzegetett a Sky F1-nek adott legutóbbi interjújában, „soha ne mondd, hogy soha” alapon.

Vettel 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz azzal a céllal, hogy világbajnoki címet nyerjen, ám a 32 éves versenyző 2013-as diadala óta nem tudta újra bajnokká koronáztatni magát. Eközben tavalyi érkezésével alaposan megnehezítette a dolgát új csapattársa, Charles Leclerc, aki első nekifutásra le is győzte őt, sőt 2024 végéig biztosan a Ferrari kötelékében marad.

via GPToday.net

Fotó: Ferrari Media, Renault F1 Team Media, Alfa Romeo Racing Media, McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8515628596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása