F1: Vettel és Alonso is kizárva a Red Bullnál

A Red Bull tanácsadója kategorikusan kijelentette, hogy sem Sebastian Vettel, sem Fernando Alonso nem lehet a Milton Keynes-iek versenyzője a jövőben. Meg is indokolta, hogy miért.

ap-21589c21d1w11_news.jpg

Max Verstappen ugyan elkötelezte magát 2023-ig a Red Bull iránt, egyelőre nem tudni, mennyire válik be hosszú távon az energiaitalosok új üdvöskéje, Alexander Albon, aki még csak második szezonját futja a Formula–1-ben. Ezért szóbeszéd szintjén egyre gyakrabban felmerül az ötlet, hogy saját, utánpótláscentrikus filozófiájával szakítva akár külsős versenyzőt igazolhat a Red Bull, vagy akár egy korábbi pilótáját fogadhatja vissza.

Dr. Helmut Marko, a Milton Keynes-iek tanácsadója elárulta, hogy a Red Bull színeiben négy világbajnoki címet nyert Sebastian Vettel már kopogtatott a csapatnál, hogy lenne-e lehetősége a visszatérésre 2021-től. A jelenleg a Ferrarinál versenyző német megkeresésére azonban nemmel feleltek.

„Sebastian puhatolózott, hogy visszatérhetne-e 2021-től, de ez a részünkről lehetetlen. Mégpedig azért, mert négyszeres világbajnokként Sebastiannak vannak anyagi igényei. Maxszal hosszú távú szerződésünk van, a vele való megállapodás pedig szintén nem volt olcsó, ezért nem engedhetünk meg magunknak egy második olyan versenyzőt is, akinek ennyit kellene fizetnünk” – indokolta a döntést Marko a német Auto Bildnek.

190035_fra_1.jpg

A tanácsadó úgy véli, a Mercedes sokkal inkább ki tudná elégíteni Vettel igényeit pénzügyi szempontból. „Vettel a Mercedesnek lehet érdekes opció. A német útlevél a zsebében protekciót jelentene, kérdés, hogy Toto Wolff vagy Lewis Hamilton mennyire lennének nyitottak az érkezésére. Szerintem továbbra is nagyon jól versenyez, ha van egy olyan autó, ami fekszik” – tette hozzá.

A Ferrari házon belüli küzdelmére is kikanyarodott Marko, amit tavaly az ifjú padavan, vagyis Charles Leclerc nyert – szerinte Vettel esélyes lehet a visszavágásra. „Idén csak arra kell összpontosítania, hogy teljesítsen” – folytatta gondolatait a 76 éves osztrák. – „Ha le tudja győzni Leclerc-t, a Ferrarinak újra változtatnia kell a hozzáállásán.”

A másik név, amit az elmúlt időszakban többször is összeboronáltak a Red Bull-lal, Fernando Alonsóé. A 38 éves spanyolnak az idei már a második szezon lesz, amit a Formula–1-től távol fog tölteni, ennek ellenére továbbra is henceg a királykategóriás visszatérés gondolatával, noha azt csak valamelyik élcsapat színeiben lenne hajlandó meghúzni. Marko azonban két okból is kizárta, hogy Alonso a Red Bull versenyzője legyen.

„A dolgok jelenlegi állás szerint teljességgel elképzelhetetlen, hogy Fernando Alonso a Red Bull-lal térjen vissza” – szögezte le a német Motorsport-Magazin.com hasábjain. – „Ennek két oka van. Az egyik Alonso és a Honda kapcsolata, ami szerintem romokban hever, míg a másik, hogy a Formula–1-es programunk struktúráját a juniorprogramunk adja. Ennek pedig az a lényege, hogy fiatal tehetségeket juttatunk el a versenyzés csúcsáig.”

20200110dak0008-a_s_o_dppi_f_gooden.jpg

„Ha aláírnánk Alonsóval, a rajtrácson ő lenne a legöregebb versenyző [sic! – jelenleg Kimi Räikkönen a mezőny korelnöke, idén októberben lesz 41 éves, s még nem jelentették be, hogy 2020 végén visszavonulna, bár elég valószínűnek tűnik – szerk.], vagyis a saját alapvető filozófiánkkal mennénk szembe. De amíg Honda-motort használunk, mindenféleképpen lehetetlen” – érvelt a kétszeres világbajnok ellen Marko.

Való igaz, még hosszú évek után is meglehetősen haragos Fernando Alonso és a Honda viszonya a 2015 és 2017 közötti összetűzésekből adódóan. Bár úgy tűnt, hogy idén megtörik a jég, de a legfrissebb fejlemények ennek az ellenkezőjét állítják, ugyanis éppen a Honda hiúsíthatja meg a spanyol Indy 500-as visszatérését.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Ferrari Media, Florent Gooden / DPPI (A.S.O. / Dakar Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015463464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása