Veszélyben Alonso indulása az Indy 500-on? Közbeszólt a Honda

Úgy néz ki, az utolsó utáni pillanatban mégiscsak megvétózta a japán gyártó, hogy Fernando Alonso idén újra az Andretti Autosport színeiben induljon az indianapolisi versenyen.

jb4_8552.jpg

Miután teljesítette élete első Dakar-raliját, Fernando Alonso következő terve az volt a 2020-as szezonban, hogy ismét nekifusson az Indy 500-as versenynek, hogy bebiztosíthassa a Tripla Koronát. A legutóbbi sajtóértesülések szerint a kétszeres Formula–1-es világbajnok aláírt az Andretti Autosporttal, amely össze is szedte az extra autó indításához szükséges anyagi hátteret – ám úgy tűnik, mind hiába volt.

A RACER értesülései szerint ugyanis a Honda az utolsó utáni pillanatban közbelépett, és letiltotta Alonso szerepeltetését. Minden bizonnyal a japánok továbbra sem tudtak megbocsátani a 2015-2017 közötti, az F1-ben eltöltött viharos időszakért, melynek során a spanyol többször is kritizálta a Hondát motorja teljesítményhiánya és megbízhatatlansága miatt. Érdekes módon pont a napokban kért elnézést az elhíresült beszólása miatt, amikor is a 2015-ös Japán Nagydíjon „GP2-es motornak” titulálta az erőforrást.

2019wk41853p.jpg

Így a helyére esélyes az idei évre ülés nélkül maradt James Hinchcliffe, a csapat korábbi Indy 500-as pilótája, Stefan Wilson, valamint Carlos Munoz és Oriol Servia is. Alonso pedig a Chevrolet-motoros csapatok közül is már csak a kevésbé versenyképesekkel számolhat: az Arrow McLaren SP, a Dreyer & Reinbold Racing, a DragonSpeed, a Juncos Racing, valamint az A.J. Foyt Racing gárdájánál kell kopogtatnia, ha meg akarja menteni az indulását.

Alonso idáig kétszer próbált szerencsét a legendás oválpályás viadalon, de mindkét kísérlete kudarcot vallott. 2017-ben a Honda-hajtású Andretti-Dallarával még 20 körrel a leintés előtt is vezetett, ameddig csődöt nem mondott az erőforrás, tavaly pedig a McLarennel a csapat felkészületlensége okán a kvalifikáción sem jutott túl. Azóta már a wokingi csapatot is elhagyta, melynek nagykövete volt, mióta 2018 végén távozott az F1-ből.

Fotó: McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6615451958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása