BRÉKING: Szujó Zoltán a Sport TV WTCR-csapatában

Az egykori Formula–1-es kommentátor szakértő lesz a Sport TV WTCR-közvetítéseiben.

img_6126_1.JPG

Napra pontosan két hónappal ezelőtt jelentették be, hogy az idei évtől a Sport TV veszi át az MTVA közvetítési jogait, a szerződés az idei mellett a 2021-es szezonra is kiterjed, 2022-re pedig opciós jogot foglal magába.

A sportcsatorna szerdai közleményéből pedig kiderült, hogy a Sport TV WTCR-csapatának tagjaként Szujó Zoltán is visszatér a képernyőkre. A 43 éves sportkommentátor az év elején az RTL Klub Dakar-adásaiban bukkant fel, továbbá a TV2-n a Street Racers című Formula–E-magazin műsorvezetőjeként. Legutóbb a Hungaroring E-Sport Bajnokság eseményeit közvetítette a túraautó-világkupagyőztes Michelisz Norbert oldalán, jelen esetben a stúdióbeszélgetésekben fog közreműködni szakértőként.

Szujó a 2000-es évek elején robbant be a köztudatba, 2012-ig az RTL Klub, majd az MTVA F1-es közvetítéseinek helyszíni („száguldó”) riportere volt, majd 2013-tól tavaly májusig a vezető kommentátori székben foglalt helyet. A Spanyol Nagydíjon viharos körülmények között, azonnali hatállyal távozott az M4 Sporttól, aztán januárban élő adásban kért bocsánatot a közszolgálati sportcsatornától. Az M4 Sportnál az eddigi szakkommentátor Wéber Gábor vette át a helyét, mellette pedig Kiss Norbert, Michelisz Norbert, Szeleczky Ádám és Ujvári Máté váltják egymást jellemzően.

Mint azt a Sport TV megkeresésünkre pontosította: Szujó mellett Haraszti Ádám és Petur András cserélgetik egymás között a műsorvezetői és kommentátori teendőket, a belgiumi nyitóhétvégén a MotoGP-közvetítések révén csakugyan jól ismert Haraszti kezd a kommentátorállásban.

Megjelent egy interjú a sport1tv.hu-n, az innovációért és technológiáért felelős miniszter autó- és motorsportért felelős tanácsadójaként is dolgozó Szujó a Sport TV felkérése és kollégái mellett arról is beszélt, hogy tavalyi bajnoki címe után Michelisz idén a legnagyobb esélyesnek számít, de három korábbi bajnokkal (Thed Björk, Yvan Muller és Gabriele Tarquini) a mezőny is pokolian erős, ahogyan a fiatalokról sem szabad megfeledkezni.

A Sport TV szombaton 13:45-től az időmérő edzést (a Sport 2-n), 09:15-ös és 13:45-ös kezdéssel pedig a vasárnapi versenyeket is élőben közvetíti. Szujó vasárnap debütál a Sport 1 képernyőjén, az eseményeket pedig az Eurosport is élőben adja: a kvalifikációt és a második futamot az Eurosport 2-n, az első versenyt pedig az Eurosport 1-en tűzik műsorra. Az elmúlt évekhez hasonlóan Lantos András alias Lanti tolmácsolásában nézhetjük a futamokat.

Magyar érdekeltségekben nem lesz hiány: Michelisz mellett Tassi Attilának és a Zengő Motorsport újoncainak, Boldizs Bencének és Kismarty-Lechner Gábornak is szurkolhatunk, ahogyan Nagy Dánielnek is, hiszen a TCR Európa-kupa szezonja is Zolderben folytatódik. Az Európa-kupa versenyeit a TCR TV YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán sugározzák.

Egy videós villáminterjúban Michelisz az idei várakozásairól beszélt a 2020-as szezon kezdete előtt:

Fotó: Kováts Olivér / Braking News Motorsport

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3116195402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása