Hivatalos: Szujó Zoltán visszatér a képernyőkre

Az RTL Klubon bukkan fel a korábbi Formula–1-es kommentátor.

dsc_1210.jpg

Közel két évtizeden volt meghatározó alakja a magyar Formula–1-es közéletnek Szujó Zoltán, mielőtt tavaly májusban távozott az MTVA-tól, helyét pedig kollégája, az addig szakkommentátorként tevékenykedő Wéber Gábor vette át az F1-es közvetítések élén. Azóta Szujó már számos rendezvény és sajtótájékoztató házigazdája, illetve moderátora volt, emellett továbbra is rendszeresen jelentkezik a Wéberrel közösen vezetett, Levezető kör c. internetes podcast műsora.

Nem maradt azonban sokáig televíziós szerep nélkül, pénteken ugyanis az RTL Klub bejelentette, hogy Szujó Zoltán 8 év után visszatér a csatorna képernyőjére, január 4-től késő esténként a Dakar-rali-összefoglalókban bukkan majd fel. A közlemény nem említi, hogy pontosan milyen szerepben láthatjuk viszont a 42 éves sportriportert, azt viszont igen, hogy a csatornára való visszatérés pár adásra szól.

Az összefoglaló adásokban Szalay Balázs tizennégyszeres Dakar-induló fogja elemezni a napi történéseket, ami egyrészt jó hír, másrészt viszont rossz: a magyar pilóta még tavaly decemberben bejelentette, hogy anyagi okok miatt kénytelen kihagyni a világ legrangosabb tereprali-futamát navigátorával, Bunkoczi Lászlóval, így 2011 óta először magyar érdekeltség nélkül rajtol el a közel két héten át tartó, összesen 12 versenynapot magába foglaló megmérettetés. Szalay mellett más vendégek is érkezni fognak az új díszletbe öltöztetett stúdióba.

dakar_2019_031.jpg

A Dakar először látogat el Szaúd-Arábia, ahogyan első alkalommal vesz részt rajta Fernando Alonso, a Formula–1 kétszeres világbajnoka is. A spanyol a Toyotával, az ötszörös győztes motorversenyző, Marc Coma navigálásával vág neki újabb kalandjának. Az RTL Klub tájékoztatásából kiderül, hogy „a nevezések alapján 147 motorral, 23 quaddal, 85 autóval, 44 SSV-vel és 46 kamionnal vág neki közel 570 versenyző a homok-és kősivatagnak. A táv 7500 kilométer lesz, amelyből több mint 5000 kilométert terepen tesznek majd meg a pilóták és a navigátorok”.

Január 5-én veszi kezdetét a Dakar Dzsidda városában, és ugyanott ér véget 17-én; az RTL Klub január 4-e és 19-e között naponta sugároz adásokat a versenyről.

Fotó: Hungaroring média, Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415392284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása