Új csatornára költözik Magyarországon a WTCR

A bajnokság csütörtöki délelőtti közleményének értelmében az idei évtől az Eurosport mellett a Sport TV fogja közvetíteni a túraautó-világkupa versenyeit.

05-norbert-michelisz-wtcr-race-of-slovakia-2019.jpg

Az elmúlt években az Eurosport mellett az M4 Sport közvetítette még Michelisz Norberték versenyeit. Az idei évtől azonban változik a helyzet, a WTCR sajtóirodája ugyanis csütörtök délelőtt bejelentette, hogy a Sport TV átveszi az MTVA közvetítési jogait – a sportcsatorna Magyarország mellett Csehországban és Szlovákiában is közvetíti majd a világkupa eseményeit.

Az Eurosport Eventsszel kötött megállapodás a 2020-as mellett a 2021-es szezonra is kiterjed, míg a 2022-es évre opciós jogot tartalmaz. Ennek értelmében a Sport TV élőben adja majd – vagy a Sport 1-en, vagy a Sport 2-n – a versenyeket, valamint a hétvégéket követő félórás összefoglalók és más, dedikált anyagok is képernyőre kerülnek. A Sport TV hasonló egyezséget kötött a leendő ETCR-bajnokság közvetítésére is.

„A Sport TV-vel kötött megállapodás igazán jó hír a WTCR-nek, valamint a Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában élő WTCR-rajongóknak. Élveztük az MTVA-val töltött is, most viszont szeretnénk megköszönni a támogatásukat. Várjuk a közös munkát a Sport TV-vel, és azt, hogy nézőit akciódús versenyekkel ajándékozza meg. A WTCR abban az áldott helyzetben van, hogy több magyar tehetség is van a mezőnyben, továbbá mind Magyarországon, mind Szlovákiában rendezünk majd versenyeket” – kommentálta a bejelentést François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője.

A Sport TV programigazgatója, Máté Pál a következő gondolatokkal fogadta a megállapodást: „Büszkeséggel tölt el minket, hogy a Sport 1-en és a Sport 2-n egy ennyire látványos sorozatot közvetíthetünk, amely Magyarországra és Szlovákiába is helyi versenyzőkkel látogat el. Még nagyobb izgatottsággal tölt el minket a WTCR-címvédő Michelisz Norbert jelenléte, akivel remek kapcsolatot ápolunk. A bajnoki cím felé vezető útja 2019-ben elképesztő volt, emellett pedig minden sportoló számára példakép lehet Közép-Európában.”

A tavalyi világkupagyőztes Michelisz Norbert is megszólalt a WTCR költözése kapcsán: „Izgatott  vagyok amiatt, hogy a Sport TV-n közvetíteni fogják a WTCR-t. Regnáló bajnokként ez egy különleges év lesz számomra, és az, hogy ezt megoszthatom a versenyeket otthonról néző rajongóimmal is, boldoggá tesz engem. Biztos vagyok benne, hogy ennek köszönhetően nagyobb figyelmet kapnak majd a fiatal tehetségek is, és segítséget jelenthet számukra abban, hogy egy szélesebb körben is beilleszkedhessenek.”

A hyundaios Michelisz, a hondás Tassi Attila, valamint a Zengő Motorsport Cuprájával bemutatkozó Boldizs Bence szezonja szeptember közepén, a Salzburgringen rajtol majd, az idei szezonban hat európai fordulót rendeznek a WTCR-ben a világjárvány miatt.

Fotó: Florent Gooden / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8315991268

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása