A Formula–E-t és a MotoGP-t már lefújták Németországban, veszélyben a DTM is

Folyamatosan követeli újabb és újabb áldozatait a koronavírus, Németországban a Formula–E-t és a MotoGP-t is halasztották, és ez még csak a kezdet…

1-1017522577-lat-20190525-_w6i9329.jpg

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány az autósportot sem kíméli, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy lassan már a Formula–1-es szezont elhalasztották miatta, csakúgy, mint a WTCR-ben, amely már Vila Realba sem látogat el idén. Utóbbi szériában a németországi forduló már hetekkel ezelőtt kiesett, a napokban hozott kormányzati intézkedések további bajnokságok ottani versenyeit is más fénybe helyezte, tömegrendezvényeket ugyanis augusztus 31-ig nem lehet rendezni, akárcsak Belgiumban, ahol ezzel a spái F1-es futam került veszélybe.

Pénteken bejelentették, hogy a június 21-i hétvégén a Formula–E nem tud ellátogatni Berlinbe, ahogyan a MotoGP sem a Sachsenringre, így mindkét versenyt elhalasztották. Jelen állás szerint az egy héttel később esedékes hollandiai hétvégével indulna a gyorsaságimotoros-világbajnokság szezonja, de valószínű, hogy a folytatás már csak egy új menetrenddel lesz lehetséges. Ami a Formula–E-t illeti, a szezont a február végi Marrakesh ePrix után függesztették fel, s már csak a júliusi New York-i és londoni fordulókat nem mozdították el a helyükről.

Maga a hónap viszont már „sárga zászlót kapott” az elektromos bajnokság részéről, vagyis az is elképzelhető, hogy ezeket a futamokat is halasztani kell. Sőt, inkább valószínű, hogy nem lesz verseny, mint hogy igen: Amerikát ugyanis a világjárvány gócpontjává minősítették, míg az Egyesült Királyság szintén a legfertőzöttebb országok között vannak, ráadásul az ePrix helyszínéül szolgáló ExCeL Centre-ben ideiglenes kórházat létesítettek a helyzetre való tekintettel.

dtm-1562421189.jpg

Angela Merkel kancellár bejelentése komoly hatással lehet a német túraautó-bajnokságra is, kapásból két forduló is érintett a néhány héttel ezelőtt közölt módosított versenynaptárból: július 10-12-én, a Norisringen rajtolt volna el a DTM-szezon, s utcai pályáról lévén szó nehéz lesz új időpontot találni a helyszínnek, de ugyanúgy veszélyben van a zolderi hétvége is, amit augusztus 7-9-e között rendeznének. A sorozat promótere, az ITR a TouringCarTimes kérdésére elárulta, hogy már dolgoznak a versenynaptári átalakításán, illetve annak lehetséges módjain, továbbá az e-sport bajnokság rendezése is már terítéken van.

A DTM mellett a TCR Európa-kupa koronavírusra szabott kalendáriuma is veszélyben lehet, mivel a szezonnyitót június 26-28-ra, valamint Oscherslebenre tolták, a Spa-Francorchamps-i hétvégét pedig május elejéről július 24-25-re halasztották. Ami a virtuális érintettséget illeti, a belga forduló eredeti, május 2-i időpontjában TCR Europe SIM Racing néven indít online bajnokságot a sorozat, de egyelőre igen ellentmondásos koncepcióban: csak „valós” és a 2020-as szezonra már bejelentett versenyzők nevezhettek – legfeljebb 22 főig, míg magára a szezonra 30-an nevezhetnek –, a résztvevőket aztán valamilyen, idáig meg nem nevezett bónuszban részesítik, amint elindul az igazi kiírás.

Fotó: Sam Bloxham / LAT Images (FIA Formula E Media), DTM Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015622120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása