Karanténná alakították a korábbi F1-es versenyhelyszínt

A következő hetekben ideiglenes karanténként fog szolgálni az egykori Indiai Nagydíj helyszíne.

03-new-delhi-saturday5-219096.jpg

Világszerte már a 178 országban jelent meg az először Kínában felbukkant, jelenleg pedig főként az Egyesült Államokban, valamint Európában tomboló koronavírus. A járvány elérte Indiát is, már 1251 fertőzöttet, köztük 32 halálesetet és 102 gyógyultat tartanak nyilván. Sokat nem is kellett várni arra, hogy a hatóságok reagáljanak a kialakult járványügyi helyzetre: március 25-től számítva három hétre lefoglalták a Buddh International Circuit pályát, annak területén pedig ideiglenes karantént alakítottak ki – írja a Motorsport.com.

Az Új-Delhiben található, 5,14 kilométer hosszú aszfaltcsíkra 2011 és 2013 között, összesen három alkalommal a Formula–1 is ellátogatott. 2014-re kikerült a királykategória versenynaptárából a helyszín, míg az elmúlt hat évben csak kisebb nemzetközi szériák, mint például az Asia Road Racing Championship vagy az MRF Challenge, versenyeztek rajta.

A drasztikus intézkedés hátterében az áll, hogy a karantén alá helyezett fővárosából vendégmunkások ezrei indultak volna meg az ország különböző pontjaiba, a hatóságok pedig attól tartottak, hogy emiatt még inkább terjedhet a vírus. A pálya környékén található létesítmények mintegy 5000 ember elszállásolására lehet alkalmas helyi sajtóorgánumok információi szerint.

Másfél hónapja egyébként is lefoglalták az ex-F1-es pályát, miután az 80 millió dollárnyi (kb. 26,2 milliárd forintnyi) tartozást halmozott föl.

Ráadásul nem az egykori Indiai Nagydíj helyszíne az első versenypálya, amit „beáldoztak” a koronavírus miatt. A Formula–E londoni idényzárójának otthont adó ExCeL Londont ideiglenes kórházzá alakították, míg a szintén szünetelő NASCAR-sorozat dél-kaliforniai állomásán, a Charlotte Motor Speedwayen autós koronavírus-teszteket végeznek.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8915577186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása