F1: Hiába rendeznék csak nyár végén, veszélybe került a Belga Nagydíj

Belgiumban meghosszabbították a koronavírus miatti korlátozásokat, tilalmakat, ezzel pedig veszélybe sodródott a spái F1-es futam is.

sundaybelgium5-368788_1.jpg

A koronavírus-járvány miatt kilenc verseny maradt el idáig a 2020-as Formula–1-es szezonban, nemrégiben pedig a szezonnyitói státuszba került Francia Nagydíj sorsáról is hasonló hírek érkeztek, habár hivatalosan még nem erősítették meg a csúsztatást. Ellenben a nyár végi Belga Nagydíj sorsa ennél már egyértelműbbnek tűnik, méghozzá negatív értelemben, mivel Spára is halasztás vagy zártkapus verseny vár.

Szerdán ugyanis Sophie Wilmes belga miniszterelnök megerősítette, hogy augusztus 31-ig meghosszabbítják a tömegrendezvényekre, így a fesztiválokra és sporteseményekre is vonatkozó tilalmat az országban. Ebbe a tartományba éppen beleesne az augusztus 30-i F1-es nagydíj. Spa-Francorchamps számára óriási bevételkiesést jelentene egy nézők nélküli verseny, az elmúlt években ugyanis átlagosan 250 ezren látogattak a nagydíjhétvégét, amiből Max Verstappen jócskán kivette részét eredményes szerepléseivel.

A Motorsport.com a bejelentést követően megszólaltatta a Belga Nagydíj promóteri oldaláról Stijn de Boever kereskedelmi igazgatót: „Értesültünk a miniszterelnök döntéséről. Jelenleg az emberek egészsége számunkra a legfontosabb, a következő napokban pedig számos kérdést fogunk feltenni, majd ezt követően figyelembe vesszük a lehetőségeinket” – mondta.

„Leginkább két opció lehetséges: az új időpont vagy a zártkapus esemény. Ugyanakkor nézők nélkül is rengeteg ember gyűlne össze, akiknek részt kell venniük a szervezésben. Egyáltalán mit is jelent a tömegrendezvény? 500, 3000, talán 5000 embert? Ami számomra egész biztos, hogy a Formula–1 nagyobb nézőközönséggel nem látogat el a kitűzött időpontban.”

Leszögezte, a spái pálya alapvetően nem zárkózik el a nézők nélküli verseny gondolatától, ám ha így lesz, kompenzációt várnak az F1-től a rajongók hiányáért. „Ez is egy opció, de nyilván egy másfajta pénzügyi alapon. A Formula–1-nél is a túlélés a tét kereskedelmi szempontból, ezért muszáj versenyezniük. Ezért is tekintünk erre is lehetőégként, de bízunk benne, hogy hamarosan választ kapunk kérdéseinkre” – zárta mondandóját De Boever.

A Johns Hopkins Egyetem adatbázisában szereplő adatok alapján Belgiumban több mint 33 ezer embert fertőzött meg a koronavírus, ebből 7107-en gyógyultak meg, 4440-en viszont életüket vesztették.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5715616300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása