F1: Hamarosan bejelenthetik a tizedik versenyhalasztást is

A francia elnök hétfő esti bejelentésének értelmében lényegében ellehetetlenült, hogy június végén megrendezzék a Formula–1-es Francia Nagydíjat.

lecastelletsunday20-734162.jpg

Idáig kilenc versenyt kellett törölni a koronavírus miatt a 2020-as szezonban – ezekből az Ausztrál és a Monacói Nagydíjat már később sem fogják pótolni –, ezzel pedig a június végi Francia Nagydíj lépett elő szezonnyitóvá.  Valószínű azonban, hogy a Paul Ricard-i pályára sem az eredetileg kitűzött időpontban látogat el a mezőny: hétfőn este ugyanis Emmanuel Macron francia elnök bejelentette, hogy május 11-éig meghosszabbítja a március 17-e óta érvényben levő kijárási korlátozásokat, továbbá megerősítette, hogy júliusig biztosan nem lehet tömegrendezvényeket szervezni.

„Azok a helyek, ahol emberek gyülekezni tudnak, vagyis az éttermek, a kávézók, a szállodák, a mozik, a színházak, a koncerttermek és a múzeumnak továbbra is zárva maradnak. A nagy fesztiválok és más, nagy tömeggel járó események rendezésére legkorábban július közepén lesz lehetőség. A nemzeti helyzetet kollektíven május közepétől fogjuk kiértékelni heti szinten, hogy tisztábban lássunk. A nem európai országokkal szemben továbbra is zárva maradnak” – mondta Macron.

Az F1 irányítói már hetek óta dolgoznak egy új, módosított versenynaptáron, aminél akár a zártkapus versenyek is reális opciót jelenthetnek. Ross Brawn, a bajnokság sportszakmai vezetője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy igyekeznek a lehető legtöbb versenyt megrendezni, amíg júliusban el tud rajtolni a szezon. Ugyanakkor hozzátette, hogy nyolc versenyt még októberi szezonkezdéssel is le lehet bonyolítani, ennyi pedig elég ahhoz, hogy érvényesnek minősüljön a 2020-as idény.

Rövidesen tehát az Osztrák Nagydíj kerülhet „pole pozícióba”, de egyelőre nincs hír a verseny sorsáról, míg a két héttel később, július 19-én esedékes Brit Nagydíj kapcsán április végére ígértek tájékoztatást.

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr815611688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása