Átalakult a TCR Európa-kupa versenynaptára is a koronavírus miatt

Június vége előtt biztosan nem rajtol el a szezon, egy helyszín ki is esett a TCR Európa-kupa versenynaptárából.

img_4306_1.jpg 

Számos versenysorozat 2020-as idényét forgatta fel alapjaiban a koronavírus, hétfőn este a TCR Európa-kupa is bemutatta átalakított menetrendjét: ennek értelmében az év első állomása nem Spa-Francorchamps, hanem Oschersleben lesz, ahová viszont csak június végén látogat el a mezőny, de amennyiben szükséges, októberre is halaszthatják a németországi futamokat.

Eredetileg május elején, a TCR Spa 500 betétprogramjaként rendezték volna meg a belgiumi fordulót, ehelyett egy héttel a franciaországi hétvége után, július 24-25-én tér vissza a bajnokság az ikonikus helyszínre; ekkor a spái 24 órás betétversenye lesz. Ellenben az osztrák versenyhétvégének nem sikerült új időpontot találni, így a TCR Európa-kupa idén nem fog vendégeskedni a Red Bull Ringen. Póthelyszín hiányában, valamint a COVID-19-járvány okozta anyagi nehézségeket is számításba véve hét- helyett csak hatfordulós lesz a sorozat idén.

„Számos lehetőséget megvizsgáltunk a versenyhétvégék tömbösítésére, ezért is csúsztunk a bejelentéssel. Igyekeztünk a tőlünk telhető legjobbat nyújtani, hogy olyan időszakban rendezzünk elegendő fordulót, ami már biztonságosabbnak ígérkezik. Folyamatosan figyelemmel kísérjük a helyzet alakulását, és készen állunk arra, hogy a további változásokra gyorsan reagáljunk, és ennek megfelelő módosítsuk a versenynaptárt. A cél az, hogy résztvevőinknek elegendő időt adjunk a felkészülésre a szezon kezdete előtt” – nyilatkozta Paulo Ferreira, a TCR Európa-kupa promótere.

Magyar érdekeltség már biztosan lesz az idei szezonban, miután a múlt héten az olasz BRC Racing Team bejelentette Nagy Dániel szerződtetését, noha még csak a mezőny egy része ismert.

A TCR Európa-kupa módosított 2020-as versenynaptára:

  • június 26-28.: Oschersleben, Németország
  • július 17-19.: Paul Ricard, Franciaország
  • július 24-25.: Spa-Francorchamps, Belgium
  • szeptember 11-13.: Zolder, Belgium
  • szeptember 25-27.: Monza, Olaszország
  • október 9-11.: Barcelona, Spanyolország

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9515583208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása