Bejelentést tett Nagy Dániel: bajnokcsapattal tér vissza

Miután tavaly szezon közben szakított a M1RA-val, idén egy másik csapattal tér vissza a TCR Európa-kupába Nagy Dániel.

2019-2019_hungaroring_race_2---2019_eur_hungaroring_r2_99_daniel_nagy_8_1.jpg

Az előző két évben Michelisz Norbert csapatával, a M1RA-val indult a TCR Európa-kupában Nagy Dániel, de a tavalyi balszerencsésebb és ebből adódóan eredménytelenebb szezonkezdet után szakítottak a felek. 2019-ben már nem tért vissza a volán mögé a 21 esztendős versenyző, viszont távolmaradásának idejét már csak a koronavírus-járvány befolyásolja – kedd délelőtt ugyanis ismertette terveit.

A bejelentés értelmében Nagy Dániel 2020-ban is a TCR Európa-kupában fog versenyezni, ezúttal azonban már a BRC Racing Teammel, amely az előző két évben a túraautó-világkupában (WTCR) bezsebelte az egyéni bajnoki címet – előbb Gabriele Tarquinivel, majd Michelisszel. Az olasz csapat egy, a magyar pilóta által jól ismert Hyundai i30 N TCR-t állít csatasorba, amin a jól megszokott 99-es rajtszám szerepel majd.

img_6641.jpg

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a túraautó-világkupa tavalyi győztese, Michelisz Norbert csapatához tartozhatok idén” – fogalmazott Nagy a menedzsmentje által kiadott közleményben. – „Hálás vagyok, amiért ilyen tapasztalt szakemberekkel dolgozhatok együtt. A BRC-vel közös történetünk egy rendkívül eredményes tesztnapon kezdődött tavaly Olaszországban. 2019-ben is közel jártunk a közös munkához, de az akkor egyéb okok miatt nem volt lehetséges. A sorozathoz is jó szívvel csatlakozom újra, hiszen a TCR Európa-kupa az elmúlt években bizonyította, hogy az egyik legerősebb az elérhető kategóriájú túraautó-bajnokságok között. Továbbra is a szakmai fejlődésemre koncentrálok, és remélem, hogy lesz lehetőségem futamokat nyerni.”

Nagy szerződtetésével a BRC Racing Team bajnoki reményekkel vág neki az idei évnek. „Büszkék vagyunk rá, hogy részt vehetünk a TCR Europe-ban, és boldogok vagyunk, hogy sikerült megállapodnunk Nagy Dániellel. Igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy versenyzőink a győzelemért harcolhassanak minden versenyen, és hogy a bajnoki cím legyen a cél, egyéni és csapat szinten is. Tisztában vagyunk vele, hogy a bajnokság színvonala még magasabb lesz mint az előző szezonban, ezért már teljesítettük is az első teszteket” – mondta Gabriele Rizzo, a BRC Racing Team csapatfőnöke.

nagy_dani_bejelentes2.jpeg

Új színekben tér vissza idén Nagy. | Fotó: Nagy Dani Menedzsment

Először 2015-ben versenyzett TCR-autóval Nagy Dániel, a következő két évet viszont a WTCC-ben húzta le a Zengő Motorsportnál, ezt követően igazolt a M1RA-hoz 2018-ban, melynek színeiben a TCR Európa-kupában egy győzelmet és hét dobogós eredményt szerzett, míg egyszeri szabadkártyás WTCR-szereplését egy második hellyel zárta a Hungaroringen. Új csapatával Nagy már meg is kezdte a felkészülést, mégpedig a Paul Ricard-i versenypályán – az első tesztnapról kisfilm is készült, amely a versenyző YouTube-csatornáján tekinthető meg:

A BRC Racing Team egy második autót is indít 2020-ban, Nagy csapattársát a következő napokban nevezik meg az olaszok.

Ezen hír hallatán pláne sajnálatos, hogy a Hungaroring idén kimarad a TCR Európa-kupa versenynaptárából. Elvileg május első hétvégéjén, Spa-Francorchamps-ban rajtol a szezon, de miután az egy héttel korábban esedékes WEC-fordulót elhalasztották, vélhetően a TCR Spa 500-as endurance-versennyel egybekötött szezonnyitó eseményre is hasonló sors vár. A versenynaptár alakulásáról a TCR Európa-kupa részéről még nem nyilatkoztak hivatalosan.

Nyitókép: TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7815550878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása