Újabb nap, újabb versenyek elhalasztva…

Az endurance-vb jó esetben már csak Le Mans-ban lendül újra akcióba, de a gyorsasági-ob idénynyitóját és a világ legveszélyesebb motorversenyét is érinti a koronavírus-járvány.

wec_2018-2019_rd_164.jpg

Világszerte egyre több bonyodalmat okoz a koronavírus-járvány, emiatt pedig folyamatosan szigorodnak a terjedése megfékezése céljából hozott óvintézkedések. A COVID-19 az autósportot sem kíméli, a hétvégén körülbelül 75-re rúgott azon események száma, amit elhalasztottak vagy – adott esetben – töröltek, míg a RaceFans hétfő reggeli cikkében már több mint 100 futamról számolt be.

Miután a sebringi 1000 mérföldes versenyt törölték, a WEC bejelentette, hogy a belgiumi 6 órás futamát sem tartja meg. Eredetileg április 23-25-e között látogatott volna el Spa-Francorchamps-ba a mezőny, a promóter ígérete szerint azonban egy későbbi időpontban sor kerülhet az eseményre, a megváltott jegyek természetesen akkorra is érvényesek.

wec_2018-2019_rd_172.jpg

Belgiumban a koronavírus-fertőzöttek száma meghaladta az ezret, ebből 5-en nem élték, de sajnos a gyógyultak száma is meglehetősen csekély: eddig konkrétan egyetlenegy személyről tudni, aki legyőzte a vírust. Így a soron következő verseny már a Le Mans-i 24 órás, amit június 13-14-én rendeznek elvileg. Viszont addig is még hátravan három hónap, és ember nincs a Földön, aki meg tudná mondani, hogyan alakult a járvány terjedése. Ráadásul Franciaországban is már több mint 5000-en betegedtek meg, emellett 127 halálesetről és 12 gyógyultról tudni.

A Sportszabályzat értelmében – a Le Mans-i futammal együtt – legalább hat fordulót kell rendezni ahhoz, hogy érvényes legyen a 2019/2020-as idény. A Motorsport.com már felvette a kapcsolatot a WEC promóterével az egynapos viadal sorsát illetően.

Egy másik nagyszabású esemény, az Isle of Man TT kapcsán meghozták a fájdalmas döntést: 2020-ban nem rendezik meg a világ egyik, ha nem a legveszélyesebb motorversenyét, amit a tervek szerint május 30-a és június 13-a között rendeztek volna idén – számolt be a hírről a the-race.com.

Magyarországon is egyre „rosszabbá” válik a helyzet ebből a szempontból: szervezői oldalról a Főnix Motorsport rövid közleményben tudatta, hogy elhalasztják az országos gyorsasági bajnokság (OGYB) és az FIA közép-európai Zóna-kupa hungaroringi nyitóhétvégéjét. Egyelőre nem tudni, hogy április 17-19. közé kitűzött eseményt mikor pótolják.

Security Check Required

null

Fotó: Toyota Gazoo Racing

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr415528582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása