Kikosarazta a Hungaroringet a TCR Europe

Rossz hír a magyar autósportkedvelőknek: a TCR Európa-kupa jövőre nem tér vissza Magyarországra.

img_4306.jpg

Két szezont húzott le idáig mostani formájában a TCR Európa-kupa, nemrégiben pedig a sorozat 2020-as versenynaptárát is nyilvánosságra hozták – a rajongóknak szembetűnő változás lehet, hogy 2018-cal és 2019-cel ellentétben jövőre a Hungaroringre már nem látogat el a mezőny.

Egyébként május elején rajtol a 2020-as szezon, kapásból egy, a TCR Spa 500-zal közös hétvégén, míg a szezonzáró helyszín – csakúgy mint két éve – Barcelona lesz, ahol október közepén látják vendégül a bajnokságot. Visszatért a versenynaptárba a Paul Ricard-i pálya, új helyszínként pedig Spa-Francorchamps mellett egy másik belga aszfaltcsík, a zolderi került be, amelyen a széria a kamion-Eb-vel fog osztozkodni.

Több szabálymódosítást is ismertettek a sajtóközleményben: 2020-tól a versenytávot 23 perc + 1 kör helyett 55 kilométerben fogják meghatározni, a biztonsági autó mögött eltöltött első két kört hozzáadják ehhez. Fontos változás, hogy ezentúl a teljes szezonban indulók száma maximum 30 lehet, akiknek április 12-éig le kell adniuk a nevezésüket.

A TCR Európa-kupa 2020-as versenynaptára:

  • április 30. – május 2.: Spa-Francorchamps, Belgium
  • május 15-17.: Red Bull Ring, Ausztria,
  • június 26-28.: Oschersleben, Németország
  • július 17-19.: Paul Ricard, Franciaország
  • szeptember 11-13.: Zolder, Belgium
  • szeptember 25-27.: Monza, Olaszország
  • október 9-11.: Barcelona, Spanyolország

Fotó: Kacskovics Mihály Béla

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7015337356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motorsport.steward 2019.12.05. 07:14:35

Azért ez a kikosarazta elég erős túlzás. Annyi történt, hogy főverseny nélkül maradtak. A kamion a WTCR-rel együtt jön, ők meg nem akarták kifizetni a hétvége költségeit egyedül - gondolom.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása