F1: A Ferrari aggódik a koronavírus és az Ausztrál Nagydíj miatt

A Ferrari csapatfőnöke garanciát akar arra, hogy a koronavírus miatt bevezetett utazási szigorítások nem fogják akadályozni a személyzet Melbourne-be jutását.

200055-test-f1-barcelona-2-seb-day2.jpg

Több országban is utazási tilalmat vezettek be az Olaszországból érkezőkkel szemben, miután egy hét leforgása alatt Európa legfertőzöttebb országává lépett elő: közel 1700-an betegedtek meg és 34-en haltak meg a koronavírus miatt, ennél több fertőzést csak Dél-Koreából, valamint a vírus melegágyából, Kínából jelentettek, ahol több mint 80 ezren fertőzöttek meg, míg a világ többi pontján összesen 10 ezren.

A Formula–1-es Kínai Nagydíjat már hetekkel ezelőtt elhalasztották, bár eléggé reménytelen vállalkozásnak tűnik, hogy ennyire zsúfolt versenynaptár mellett találjanak másik időpontot. Az előszezoni tesztek alatt elterjedt híresztelések szerint annak veszélye is fennállt, hogy csak Hollandiában rajtol el a 2020-as idény, de a sportág elnök-vezérigazgatója, Chase Carey mindenkit biztosított afelől, hogy Ausztráliában, Bahreinben és az új – ázsiai – helyszínen, Vietnámban is megrendezik a futamot.

Legutóbb a MotoGP Katari Nagydíjat kellett törölni, főként azért, mert a Dohába érkező olaszokat vagy azokat, akik az elmúlt két hétben jártak Olaszországban, 14 napra karanténba zárták volna. Márpedig az utazási korlátozások többek között két gyártót és számos versenyzőt érintettek volna.

200006-test-f1-charles-leclerc.jpg

Hasonló veszély miatt aggódik a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto is, aki kijelentette, csak akkor hajlandó elutazni a csapat a két hét múlva esedékes szezonnyitó Ausztrál Nagydíj helyszínére, ha előre tudják, hogy beengedik-e a csapattagokat az országba.

„Biztosítékra van szükségünk, mielőtt elindulunk” – idézi Binottót a Motorsport.com. – „Tudnunk kell róla, ha valahol vannak egészségügyi ellenőrzések az út folyamán, ahogyan arról is, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha probléma támad.”

„Nyilvánvaló, hogy meg kell védenünk a dolgozóinkat, kollektív és egyéni felelősséggel is tartozunk irántuk. Ezért is fontos, hogy biztosra menjünk, mielőtt elindulunk. Bármi is a helyzet, tudnunk kell róla” – szögezte le.

A Ferrari személyzetének már a Formula–2 bahreini tesztre sem volt egyszerű eljutnia, amit épp ezekben a napokban rendeznek – de még mindig jobban jártak az olaszok, mint az ART Grand Prix-s Christian Lundgaard, aki a karantén miatt Tenerifét sem tudta elhagyni, ezért helyette az ex-F1-es Szergej Szirotkin vesz részt a teszten. Ez azért lehet érdekes, mert szűk három hét múlva Bahreinben rendezik a szezon második versenyét, a Ferrarival együtt pedig ugyanúgy bajba kerülhet az Alpha Tauri és a Pirelli, amelyek szintén Olaszországból jönnek, vagy éppen a Haas és az Alfa Romeo, amely csapatoknak műszaki támogatás nyújt a Ferrari motorbeszállítóként.

„Mi lesz akkor, ha négy csapat nem tud rajthoz állni? Lesz verseny, vagy sem? Ez nem rajtam múlik” – tette fel a kérdést Binotto.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3015499566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása