A másik olasz F1-es csapat is bekeményített a koronavírus miatt

A Ferrari után az Alpha Tauri csapata is reagált a járványra, négy alkalmazottjának is otthonról kell dolgoznia.

ap-237vguzhn1w11_news.jpg

Immár nemcsak Kínában, hanem a világ több térségében is egyre nagyobb teret tör magának a koronavírus. Alig néhány hónap több mint 82 ezer fertőzöttet, 2,8 ezer halálesetet és közel 33 ezer gyógyultat regisztráltak a tüdőgyulladás-járvány kapcsán. Jelenleg Európán belül Olaszországban a legsúlyosabb a helyzet: mindössze pár nap leforgása alatt 450-nél is több embert fertőzött meg a koronavírus, azon belül 12 fő halálát okozta.

A nemzetközi autósportot, azon belül is többek között a Formula–1-et is egyre jobban érinti az egészségügyi világkrízisként kikiáltott vírus: a Kínai Nagydíjat és a Formula–E sanyai versenyét már elhalasztották sok más, kisebb-nagyobb (sport)esemény mellett, de sokan már a Vietnámi Nagydíj sorsában is kételkednek, hiába készült el a minap az utcai pálya Hanoiban. Sőt, a Formula.hu – paddockbéli értesülésekre hivatkozva – úgy tudja, hogy akár az is előfordulhat, hogy csak a május elején esedékes Holland Nagydíjjal indul a szezon, erről majd a csütörtöki, vagyis a mai nap folyamán értekezik az F1 vezérkara.

A Ferrari reagált is az elmúlt napok fejleményeire: határozott időre már bezárta múzeumait, továbbá törölte az előre tervezett gyárlátogatásokat, valamint a kevésbé fontos üzleti utakat. A maranellói gárda után a szintén Észak-Olaszországhoz tartozó Faenzában székelő Alpha Tauri is megtette az első óvintézkedéseket.

ap-235yw3q851w11_news.jpg

A RaceFans.net kiderítette, hogy az AlphaTauri négy, a fertőzött területekhez közel élő dolgozóját sem engedte a főhadiszálláson dolgozni, helyette otthonról kell ellátniuk a feladataikat. „Jelenleg azt csináljuk, amit jónak látunk” – mondta a csapat szóvivője. – „A gyár területén pedig szigorúbb fertőtlenítési eljárást vezettünk be, illetve növeltük azok napi gyakoriságát.”

„Megvizsgáltuk minden alkalmazottunkat a vállalkozók és a szolgáltatók mellett; megkérdeztük őket arról is, hogy tartózkodtak-e az érintett területeken vagy azok közelében. Senkit sem akarunk ugyanis a vörös zónából. Azt a néhány embert is átvizsgáltuk, akik a múltban olyan emberekkel érintkeztek, akik a fertőzött területen élnek. Így tiszta képünk van a helyzetről” – folytatta.

Az Alpha Tauri szóvivője hozzátette, hogy faenzai központjuk sem nyitott a publikum számára, továbbá a pálya mellett is igyekeznek nagyobb figyelmet szentelni a dolgozók egészségügyi biztonságára. Ennek érdekében az interjúkészítési lehetőségeket és a vendégek számát is korlátozzák: átmenetileg főként a „leülős” interjúknak enged teret a csapat (ezzel kiszorítva például a kerekasztalbeszélgetéseket), emellett pedig szűrik azokat, akik a kritikus országokból vagy zónákból érkeztek.

ap-237wpqsx52111_news.jpg

Hasonló jellegű intézkedéseket a McLarentől láthattunk, amely a múlt héten az előszezoni kollektív tesztek barcelonai helyszínén már azokat az embereket sem engedte be létesítményeibe, akik az elmúlt 14 napban Kínában jártak, mondván, ennyi idő a koronavírus lappangási ideje – így szorult ki a wokingi együttes motorhome-jából egy kínai újságíró is.

A Ferrari és az Alpha Tauri mellett számos más vállalat központja is Olaszországban található, a gumibeszállító Pirelli központja például Milánóban van, ám az olasz-kínai gumicég még nem közölt semmilyen szigorítást a vírusra hivatkozva.

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8015493666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása