F1: Óvintézkedések a Ferrarinál a koronavírus miatt

Olaszországot is elérte a tüdőgyulladás-járvány, a nagyobb vállalatok is kénytelenek intézkedni.

170011-cor.jpg

Mint az kiderült, a napokban Olaszország – északi és középső – térséget is elérte a koronavírus, ami idáig 322 embert fertőzött meg és 10 halálesetet okozott egy gyógyult személlyel szemben. Ezzel Olaszország az érintett országok fertőzöttségi listáján a harmadik helyre zárkózott fel, közvetlenül Kína és Dél-Korea mögé. Világszerte 81 ezernél is több fertőzöttről és közel 2,8 ezer halálos áldozatról tudni, de több mint 30 ezren már meg is gyógyultak.

Mindennek ellenére megállíthatatlannak tűnik a járvány terjedése, ami egyre nagyobb méreteket ölt Európában is, habár Magyarországra – egyelőre – nem ért el, ellenben több szomszédos országgal, mint például Ausztriával vagy Horvátországgal.

A nemzetközi autósport világára is egyre inkább hatással van a koronavírus, igaz, idáig csak a Formula–E sanyai versenyét, valamint a Formula–1-es Kínai Nagydíjat halasztották el. Elképzelhető ugyanakkor, hogy később további intézkedésekre és megszorításokra lesz szükség, ahogyan van is. Éppen emiatt sokak szerint kérdéses (lehet) az április elején debütáló Vietnámi Nagydíj sorsa is, habár a szervezők nem aggódnak a verseny miatt – ennek ellenére a német RTL stábja már kijelentette, hogy nem utazik el az új ázsiai helyszínre.

A La Gazzetta dello Sport értesülései nyomán arról ír a PlanetF1.com, hogy az olasz hatóságok kérésére, illetve a helyzet súlyosságára való tekintettel lépéseket tett a Ferrari is: a koronavírus miatt maranellói és modenai múzeumát is be kellett, hogy zárja, továbbá gyárlátogatásokat és bizonyos üzleti utakat is törölt. A múzeumokat egyelőre március 1-ig zárták be, a Musei Ferrari Facebook-oldalán biztosította a látogatókat afelől, hogy akik előre jegyet váltották, azok azt még egy évig felhasználhatják.

A gyártás nem állt le, azonban a gyár területére azokat a dolgozókat sem engedik be, aki a fertőzött területeken él, vagy ott járt az utóbbi időszakban.

A Ferrari Formula–1-es csapata is Maranellóban, tehát az egyik fertőzött tartományban székel, ők még inkább ki lesznek téve a fertőzésveszélynek március közepétől, amikor is elrajtol az F1-es szezon – ezért folyamatosan figyelemmel kísérik a vírus alakulását.

Nem tudni, hogy a másik olaszországi bázissal rendelkező csapatnál, a Faenzában működő Alpha Taurinál mi a helyzet ebből a szempontból. Mindenesetre a McLaren már a barcelonai tesztek idején megtett bizonyos lépéseket: nem engedte be létesítményeibe azokat a személyeket, akik az elmúlt két hétben Kínában jártak, mivel a koronavírus lappangási ideje 14 nap. Ezért a múlt hét folyamán egy kínai újságíró sem jutott be a wokingi gárda motorhome-jába.

Fotó: Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1815492084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása