F1: Vészmegoldást találtak a Kínai Nagydíj megrendezésére?

Lapértesülések szerint hamarosan a Formula–1-es Kínai Nagydíj sorsáról is dönthet az FIA, miközben a vietnámi szervezők is már a koronavírust figyelik.

shanghaisunday9-826348.jpg

A hétvégén a Formula–E sanyai ePrix-jének elnapolása mellett döntöttek, hamarosan pedig a Formula–1-es Kínai Nagydíj ügyében is lépnie kell a Nemzetközi Automobil Szövetségnek (FIA). A szövetség korábbi közleményeiben többször is leszögezte, hogy az illetékes hatóságok és szervezetek közreműködésével, az F1 vezérkara közösen tanulmányozzák a koronavírus alakulását.

Minden jel arra mutat, hogy a sanghaji versenyt egy későbbi időpontban rendezhetik meg: az új időpont szeptember 27-e lehet, vagyis az Orosz Nagydíjjal cserélhet helyet a versenynaptárban – legalábbis a német Speed Week tudósítója szerint.

A tüdőgyulladás-járvány hamarosan további térségekbe is betörhet: a szintén ázsiai Vietnámban is már 11 fertőzöttet regisztráltak. Vietnámban idén először rendeznének Formula–1-es futamot, két héttel a Kínai Nagydíjat megelőzően, április 5-én.

A vietnámi szervezők megerősítették, hogy figyelemmel kísérik a vírus terjedésének alakulását, de nem tartanak attól, hogy a koronavírus közbeszólhat a nagydíj megrendezésébe. „Aktívan monitorozzuk a fejlemények alakulását” – mondták, reagálva a FormulaSpy megkeresésére. – „Pillanatnyilag nem számítunk arra, hogy bármi is jelentősen befolyásolhatná áprilisi eseményünket. Folytatjuk együttműködésünket az illetékes hatóságokkal, hogy alaposan figyelemmel kísérhessük a helyzet alakulását.”

Fotó: Pirelli F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1315453784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása