Bréking: A koronavírus miatt a MotoGP idénynyitóját is elkaszálták

A FIM vasárnap este váratlanul bejelentette, hogy törli a gyorsaságimotoros-vb katari nyitányát, a Moto2 és a Moto3 versenyét azonban megrendezik.

ap-1yp9q3w8w1w11_news.jpg

A Formula–1 és a Formula–E kínai fordulója után egy újabb rangos nemzetközi motorsport-eseményt érint a koronavírus: a Nemzetközi Motoros Szövetség, valamint a MotoGP jogtulajdonosa, vagyis a FIM és a Dorna közleményben tudatták, hogy a világszerte egyre nagyobb méreteket öltő tüdőgyulladás-járványra hivatkozva elmarad a királykategória Katari Nagydíja, így a 2020-as szezon a tervezettnél két héttel később (március 8-a helyett 22-én), Thaiföldön rajtol csak el.

Habár Katarban csak a napokban regisztrálták az első fertőzöttet, elsődleges okként az utazás során esetlegesen felmerülő nehézségeket jelölték meg a szervezők. Több országban ugyanis komoly szigorításokat rendeltek el erre vonatkozóan – például az Olaszországból érkezőkkel szemben. A dél-európai országból közvetlenül Dohába repülőket, illetve azokat, akik az elmúlt két hétben Olaszországban jártak, automatikusan karanténba zárják 14 napra. Ez pedig azért lényeges, mert az Aprilia és a Ducati is olasz, csakúgy, mint több versenyző a mezőnyben.

Globálisan egyébként már több mint 87 ezer megbetegedésről és közel 3 ezer halálesetről tudni, ebből az országhoz közel Iránban majdnem 1000-et, illetve 54-et jegyeztek.

Érdekesség, hogy ezzel szemben a Moto2 és a Moto3 losaili versenyét megtartják, mivel a két nevelőszéria mezőnye már napok óta a helyszínen tartózkodik, mivel pont a minap ért véget az előszezoni tesztjük.

Fotó: Gold & Goose / Red Bull Content Pool

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8615499332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása