F1: Tényleg csak Hollandiában indul a szezon? Megszólalt a főnök

Úgy tűnik, a koronavírus nem veszélyezteti az idei Formula–1-es szezon kezdetét.

m187499.jpg

2020 első két hónapjában kétségkívül a koronavírus volt a leggyakoribb beszédtéma világszerte, ráadásul a kór már nem terjed annyira rohamosan annak melegágyában, Kínában, mint azon kívül. Eddig körülbelül 82,5 ezer embert fertőzött meg a világon a tüdőgyulladás-járvány, 2,8 ezer ember halálát okozta, míg több mint 33 ezren már meggyógyultak belőle.

A koronavírus miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) már elhalasztotta a Formula–1-es Kínai Nagydíjat, és egyre több a szükségszerűnek látott óvintézkedésnek száma – annyira, hogy a minap egy vad pletyka is felütötte a fejét, miszerint elképzelhető, hogy csak május elején, Hollandiában rajtol el az idény. A további spekulációk elejét véve csütörtökön az F1 elnök-vezérigazgatója, Chase Carey is megszólalt a témában.

„Április 5-én megrendezik Hanoiban a Vietnámi Nagydíjat. Megyünk tehát Melbourne-be, Bahreinbe és Hanoiba is” – szögezte le a Mirror hasábjain.

Látszólag ugyan minden jel arra utal, hogy gond nélkül megrendezhetik az első vietnámi F1-es versenyt – főleg úgy, hogy ha minden igaz, mind a tizenhat fertőzöttet gyógyultnak nyilvánították már. Olaszország azonban – alig néhány nap alatt – Európa legnagyobb koronavírus-gócpontjává lépett elő, több mint 500 megbetegedéssel. Ez pedig többek között a Ferrari és az Alpha Tauri csapatát érintheti érzékenyen, számos szigorítást vezettek be ugyanis a közlekedésre vonatkozóan, emellett több ország sem fogadja a fertőzött területekről érkezőket.

via GPToday.net

Fotó: Mercedes Media Database

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7115494368

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása