Magyar csapat után magyar versenyző is érkezik az ETCR-be

A Zengő Motorsport bejelentése után az is kiderült, ki fogja vezetni az utolsó szabadon maradt elektromos Cuprát a hétvégén rajtoló ETCR-ben: Nagy Dániel a spanyol márka negyedik versenyzője. 

2021-2021_slovakiaring_friday---2021_tcr_europe_slovakiaring_fp2_99_daniel_nagy_77.jpg

Mindössze néhány órával azután, hogy bejelentette a Zengő Motorsport, hogy csatlakozik az ETCR mezőnyéhez a Cupra gyárilag támogatott csapataként, az is kiderült, hogy a negyedik Cupra e-Racerrel Nagy Dániel fog versenyezni, Mikel Azcona, Jordi Gené és a kétszeres DTM-győztes, 2016-os ralikrossz-világbajnok Mattias Ekström csapattársaként – tudatta kedd esti közleményében a TCR sajtóirodája.

Nagy az idei év elején tért vissza a Zengő Motorsporthoza TCR Európa-kupa szlovákiai nyitányán már régi-új csapatával állt rajthoz, a diósförgepatonyi pályáról egy harmadik és egy ötödik hellyel távozott. Hiába várta volna a folytatást a bajnokság 3. helyéről, végül a következő fordulón már nem tudott indulni a 23 éves versenyző, ugyanakkor belengette, hogy nagy projekt van készülőben – vélhetően most erre derült fény.

2021_tcr_photo_news_286.jpg

Eközben érdekes részletre bukkant a GP-Zóna az első szezonja előtt álló bajnokság weboldalának egy eldugott szegletében: az oldal által közzétett képernyőfelvétel tanúsága szerint felbukkant a M1RA logója az Alfa Romeo-versenyzők overalljain. Tudniillik, épp a múlt héten függetlenítette magát teljesen az általa alapított csapattól Michelisz Norbert, mégpedig egy komoly nemzetközi bajnokságban érdekelt gyártó ajánlatára hivatkozva.

Öt fordulóból áll az ETCR első szezonja, az elsőt az olaszországi Vallelungában rendezik, míg a Hungaroringre a WTCR-rel együtt, augusztus 20-22. között látogat el a bajnokság. Magyarországon pedig az Eurosport és a Sport TV is élőben fogja közvetíteni az elektromos széria versenyeit.

Fotó: TCR Europe

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6316594496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása