Nagy Dani a TCR Európa-kupában tér vissza a Zengő Motorsporthoz

Egyelőre a TCR Európa-kupa szlovákiai szezonnyitójára szól a megállapodás, de Nagy Dánielék nem zárják ki, hogy a szezon későbbi szakaszában visszatérnek.

2021_tcr_photo_news_194.jpg

Meglehetősen szűkszavú közleményben tudatta hétfő délután a TCR sajtóirodája, hogy a TCR Európa-kupa szlovákiai idénynyitójára Nagy Dániellel nevezett a Zengő Motorsport. A magyar csapat és a szabadkártyás WTCR-szereplése során dobogóig jutó magyar pilóta útjai korábban már keresztezték egymást: 2016-ban és 2017-ben másfél szezont húztak le együtt a túraautó-világbajnokságban. 

„A mai napon tettem meg az első métereket az autóval, így a kihívás nem is lehetne nagyobb. Az elmúlt években kétszer is az utolsó fordulóig harcban voltam a kontinensbajnoki címért, így a cél nem is lehet más, mint a minél erősebb dobogós helyezés” – fogalmazott Facebook-oldalán a bejelentés kapcsán Nagy.

A 23 éves versenyző így 2018 óta először nem Hyundai-jal, hanem Cuprával fog versenyezni. Nagy és a Zengő Motorsport „újbóli házassága” egyelőre erre a fordulóra szól, de nem kizárt, hogy egy későbbi forduló alkalmával viszontlátjuk a párost a bajnokságban. Zengő Zoltánék amúgy a múlt héten nevezték meg WTCR-kvartettjük harmadik tagját Boldizs Bence személyében, ottani felállásuk a héten válik teljessé.

Nagy Dániel az elmúlt három szezonban szintén a TCR Európa-kupában versenyzett, ám az eddigiek alapján valószínűsíthető, hogy idén már nem fog teljes szezont futni. Nyolcszor állt eddig dobogóra a kontinensbajnokságban, egy futamgyőzelme van, még 2018-ból – legjobb összetettbéli eredményét is ebben az évben, a M1RA-val érte el, ötödik lett, míg tavaly nyolcadikként zárt az egyéni kiírásban.

Fotó: TCR Europe sajtóközlemény

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr9716521260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása