WTCR: Kettős Lynk&Co-siker, Kismarty a legjobb magyar
WTCR 2020: Aragón – 3. futam

Először nyert ebben a szezonban futamot Thed Björk, a 2017-es világbajnok Santiago Urrutiával karöltve szerzett kettős győzelmet a Lynk&Có-nak. Három magyar is pontot szerzett, az öröm mégsem lehet felhőtlen.

7eb405e83f4b1946928128533ab6366b.jpg

Jean-Karl Vernay volt ugyan a leggyorsabb a szombati időmérő edzésen, az utólagos kavarodásnak köszönhetően Gilles Magnus kezdhette az élről a mai záróversenyt a MotorLand Aragónon. A belga azonban nem kapta el jól a startot a Comtoyou-Audival, így a Lynk&Có-k szendvicsében, a 2017-es világbajnok Thed Björk és Santiago Urrutia között találta magát.

A rajtot ezúttal nem úszta meg baleset nélkül a mezőny: Luca Engstler ütközött össze Néstor Girolamival, a hyundai-os és a hondás balesete a biztonsági autó pályára lépését eredményezte. A negyedik körben meglengették a zöld zászlókat, ám féltávig nem történt változás az élbolyban. Magnus ugyan próbálta utolérni Björköt, de annyira ment vele, hogy Urrutia is megelőzte őt.

Nem mindegyik Lynk&Có-s volt ennyire szerencsés helyzetben, Yvan Muller ugyanis elkezdett lelassulni, egészen a pontszerző zóna végére csúszott vissza a négyszeres világbajnok. Pillanatokkal később a listavezető Yann Ehrlacher is lendületet veszített, aminek következtében többen is megelőzték őt.

f56221cbce8f39e5e0f584f135b49577.jpg

Az élen viszont semmi sem fenyegette a Cyan Racing kettős győzelmét: idén először nyert futamot Thed Björk, a svéd mögött Urrutia és az idei első dobogóját szerző Gabriele Tarquini futott be, Magnus mellett pedig még Nathanaël Berthon is megelőzte a pole pozíciós Magnust.

Magyar szempontból balszerencsésen alakult a hétvége utolsó futama. A Zengő Motorsport Cuprájával a második futamot megnyerő Mikel Azcona ugyan hetedik lett, de legjobb magyarként a 13.-ként leintett Kismarty-Lechner Gábort rangsorolták, aki viszont három helyett négy pontot gyűjtött, mivel a 11. helyezett Nicolas Baert szabadkártyásként nem kaphat pontokat.

Ugyanezen oknál fogva végül Boldizs Bence és Michelisz Norbert is pontszerző lett a 14., illetve a 15. helyen. Pedig a Zengő Motorsport első versenyen bravúros teljesítményt nyújtó újonca számára a harmadik verseny sem kezdődött jobban, mint a második: a rajtrácsra kivezető körön megállt az autója, ezt követően eredt a mezőny után a boxból; a tavalyi WTCR-bajnok pedig kétszer is megjárta a boxutcát a 14 körös verseny alatt.

Két hét múlva, szintén Aragónban folytatódik, s egyúttal zárul a világkupa, miután az adriai pálya nem készült el időben. Ehrlacher 27 pontos előnnyel várja a folytatást, őt Guerrieri követi, míg Vernay és Muller 43-43 egységnyi lemaradással áll a harmadik helyen.

A harmadik futam végeredménye:

wtcr_2020_aragon_r3.jpg

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr5216268738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása