WTCR: Vernay tökéletes rajttal győzött, Michelisz és Boldizs is a TOP-10-ben
WTCR 2020: Aragón – 1. futam

Jean-Karl Vernay győzelmével indult a WTCR aragóniai versenynapja, ezzel a francia az Alfa Romeo idei első sikerét szerezte – ezzel bajnokesélyessé lépett elő. Michelisz Norbert több pozíciót is veszített, Boldizs Bence pedig magabiztos versenyzéssel tartotta meg rajtpozícióját.

c942a81547347c8a5dded964a24dd677.jpg

Hiába indulhatott a pole pozícióból – idén először –, nem jött ki jól a verseny eleji adok-kapokból Michelisz Norbert. A Hyundai magyar pilótája már a rajtot követően elvesztette a vezetést, a könnyű Alfa Romeóval a harmadik helyről induló Jean-Karl Vernay állt az élre, továbbá Gilles Magnus is nyert egy pozíciót. Rövidesen Santiago Urrutia kapaszkodott fel a második helyre, Michelisz egészen a nyolcadik pozícióig csúszott vissza. A regnáló világkupagyőztes később Luca Engstlert és Yvan Mullert is visszaelőzte.

Boldizs Bence és Kismarty-Lechner Gábor is veszített néhány pozíciót, a 11. és a 20. helyen álltak az első kanyarok után. Az élen a Vernay, Urrutia, Magnus trió leszakította a többieket, hármójuk között pedig érdemi támadásra sem került sor, így idei első győzelmét ünnepelhette az Alfa Romeo. A francia így feljött harmadiknak a pontversenyben, 38 pont a lemaradása a bajnokságot vezető Yann Ehrlacher mögött, akit a mezőny végéről indulva 11.-ként intettek le.

Habár az utolsó körökben úgy tűnt, a dobogó legalsó fokáért még kibontakozhat egy küzdelem, Mikel Azcona maradt a negyedik helyen a Zengő Motorsport Cuprájával, a spanyol viszont így is megelőzte Gabriele Tarquinit, Micheliszt, Yvan Mullert és Luca Engstler. A középmezőnyben kemény pengeváltásokból nem volt hiány, Boldizs Bence azonban derekasan helytállt, így erőből a 9. lett, míg a legjobb tíz sorrendje Néstor Girolamival lett teljes.

Még az utolsó pontokért is ment a kakaskodás: Ehrlacher mögött Nathanaël Berthon, Esteban Guerrieri és Tiago Monteiro futott be, az utolsó pontot pedig Tassi Attila csípte el a 15. helyen, melyért Kismarty-Lechner Gáborral vívhatott meg. Hárman nem tudták befejezni az első futamot: Tom Coronelnek a hétvége folyamán már másodjára adódnak műszaki gondjai, Thed Björk vélhetően az első körökbe megsérült futóműve miatt állt ki, ahogyan Aurélien Comte számára is idő előtt befejeződött a verseny.

A program 12:15-től a második futammal folytatódik, melyet Azcona kezdhet az élről hazai pályán. Az eseményeket az Eurosport 2-n és a Sport 1-en követhetjük élőben.

Az első futam végeredménye:

wtcr_2020_aragon_r1.jpg

Fotó: Xavi Bonilla / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1816268258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása