Ismét belenyúlt a koronavírus a WTCR naptárába

Az már biztos, hogy Michelisz Norberték nem az adriai pályán fejezik be az évet.

3914eb2e88efbef5ca4040076768c028.jpg

Sokadjára változik már ebben az évben a túraautó-világkupa idei menetrendje: az eredeti terveket egy az egyben felülírta a koronavírus-járvány, majd a salzburgringi szezonnyitó költözött a belgiumi Zolderbe, miután az osztrákok – csakugyan a pandémiás helyzetre hivatkozva – visszaléptek a rendezéstől.

Az idény eleji malőrt leszámítva viszonylag rendben folyt a maga medrében a sűrített 2020-as évad, egészen mostanáig még csak koronavírusos esetről sem lehetett hallani; Nick Catsburg az első, aki pozitív COVID-19-teszt miatt nem tud részt venni egy hétvégén – a Hyundai hollandját a TCR Europe-bajnok Josh Files helyettesíti Aragónban.

A spanyol hétvége kezdete előtt nem sokkal jött a bejelentés, hogy az eddigi elképzelésekkel ellentétben nem az Adria International Racewayen zárul a WTCR szezonja. Az Eurosport Events Touring Car Timeshoz eljuttatott közleményében azt írja, hogy a járvány miatt ellehetetlenült, hogy az észak-olaszországi pályán fogadják a világkupa mezőnyét november 13-15. között.

Sajtóspekulációk szerint – a COVID-19-re hivatkozva hozott szigorítások ellenére – Olaszországban marad a WTCR, az imolai pálya lehet a beugró helyszín, ahol ezen a hétvégén a Formula–1 és a Formula Renault Európa-kupa következő fordulóját rendezik.

A helyszíncserét a járvány mellett azzal indokolják, hogy a csütörtöki ellenőrzések alapján bebizonyosodott, hogy a pályahosszabbítási munkálatok miatt nincs olyan állapotban az adriai aszfaltcsík, hogy az versenyzésre alkalmas legyen.

Fotó: Paulo Maria / DPPI (FIA WTCR Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7816264594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása