WTCR: Koronavírusos a Hyundai-pilóta, megint helyettesíteni kell

Pozitív lett Nick Catsburg koronavírus-tesztje, a hungaroringi fordulót is kihagyó holland pilóta helyére a TCR Európa-kupa korábbi bajnoka, Josh Files ugrik be.

01-team-engstler-scaled.jpg

Már a Hungaroringen sem állt rajthoz Nick Catsburg, a túraautó-világkupa magyarországi hétvégéje ugyanis GT-kötelezettségeivel ütközött. Akkor a TCR-autóban is újoncnak számító Nico Gruber kapott lehetőséget, most viszont úgy alakult, hogy újra helyettesítésre szorul Nick Catsburg, pozitív koronavírus-tesztje miatt az aragóniai hétvégét is ki kell hagynia. A WTCR sajtóirodájának tájékoztatása szerint a holland karanténba vonult, a Hyundai pedig megerősítette, hogy a szlovák hétvége óta egyik csapattaggal sem találkozott.

Catsburg távollétével egyidejűleg új pilótáját is megnevezte az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Team csapata Josh Files személyében. A 29 éves brit komoly tapasztalattal rendelkezik, magával az i30-assal: ezt igazolja a német TCR-ben szerzett két bajnoki címe mellett az, hogy tavaly megnyerte a TCR Európa-kupát, a beugrás által pedig a világkupás bemutatkozásra is lehetősége adódik.

03-nicky-catsburg-2-scaled_jpg.jpg

„Világszerte ez számít a túraautózás csúcskategóriájának, nyilvánvalóan ez volt a célom, amit a TCR-kategóriába beszálltam. Az, hogy megkaptam ezt a lehetőséget az utolsó pillanatban, meglepő, de nagyon örülök neki” – idézi Files szavait a közlemény. – „Már éppen feküdtem volna le kedd éjszaka, amikor jött egy WhatsApp-üzenet, hogy ráérek-e a hétvégén. Azóta kissé őrültté vált a helyzet, félelmetes is, de elhatároztam, hogy a lehető legversenyképesebb leszek, és együtt dolgozom a csapattal.”

Files hozzátette, habár ismeri az autót és a csapatot is, tisztában van vele, hogy nem lesz egyszerű dolga, hiszen a Goodyear-gumik újdonságot jelentek számára, viszont a Clio Európa-kupa tagjaként már járt hét évvel korábban az aragóniai pályán, így emlékfrissítés céljából már elő is ásta a korábbi fedélzeti kamerás felvételeket.

2019-2019_monza_race_2---2019_eur_monza_r2_podium_josh_files_48.jpg

Nem Files lesz az egyetlen újonc a WTCR mezőnyében a hétvégén, Nicolas Baert is bemutatkozik a Comtoyou Racing szabadkártyása. A jelenleg a TCR Európa-kupában versenyző belga édesapja csapatának egy negyedik Audijába ülhet be.

Fotó: FIA WTCR Media, TCR Europe Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr4816262780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása