WTCR: Meglepetés, nem indul a Hungaroringen a Hyundai futamgyőztese

Nick Catsburg kihagyja a túraautó-világkupa magyarországi fordulóját, a Slovakiaringen győzedelmeskedő hollandot egy újonccal váltják a Hyundai-nál.

02-nicky-catsburg-scaled.jpg

A WTCR sajtóirodájának kedd reggeli közléséből kiderült, hogy a szlovákiai harmadik versenyen a Hyundai idei első győzelmét szerző Nick Catsburg nem tud rajthoz állni a Hungaroringen, a holland ugyanis a Petit Le Mans fordulóján indul a hétvégén.

Így a helyére Nico Gruber ugrik be az Engstler Hyundai N Liqui Moly Racing Teamhez, a német TCR-ből érkezett osztrákot – Luca Engstlerhez hasonlóan – az újonckupában is értékelik majd. „Nehéz megmondani, miért kaptam ezt a lehetőséget mindössze négy TCR Germany-verseny után” – idézi a 19 éves Gruber szavait a sajtóközlemény.

01-nico-gruber-scaled.jpg

„A csapatom azonban támogat engem, a Hyundai pedig úgy volt vele, hogy igen, próbáljuk meg. Talán azért, mert már az első versenyemen nyerni tudtam a német TCR-ben. Utána voltak nehéz idők, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk jó tempót diktálni, és erre törekszem majd a Hungaroringen is. Próbálom támogatni a csapatot, amennyire csak lehet, azzal, hogy a lehető legjobb eredményt próbálom elérni” – tette hozzá.

Gruber 9 éves korában kezdett el gokartozni, majd 2018-19-ben a formulaautózásban próbált szerencsét, idén kezdett el túraautózni. Az év elején a maláj TCR-t egy futamgyőzelemmel az ötödik helyen zárta, míg a német TCR-ben jelenleg hetedik az összetettben.

Frissítés (12:30): Bejelentették a hungaroringi szabadkártyásokat, José Manual Sapag személyében új versenyző mutatkozik be a WTCR-ben a hétvégén. További részletek itt.

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7316237376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása