WTCR: Argentin szabadkártyás lesz Micheliszék legújabb márkatársa

José Manuel Sapag a hétvégén bemutatkozik a túraautó-világkupában, Hyundai-jal indul az argentin versenyző.

01-jose-manuel-sapag-scaled.jpg

Nico Gruber beugrása után újabb hyundai-os versenyző érkezését jelentették be kedd délelőtt: José Manuel Sapag szabadkártyásként szegődik a WTCR mezőnyéhez a hungaroringi hétvége idejére, a Target Competition Hyundai-jában láthatjuk viszont a 25 éves pilótát, így újabb márkatársat kapnak Michelisz Norberték.

Sapag korábban futamot nyert az argentin Super TC2000-ben, ahol egykoron a Münnich Motorsport versenyzői, Néstor Girolami és Esteban Guerrieri, valamint a háromszoros világbajnok José María López is halmozták a sikereket. Az előző hétvégén még a TCR Európa-kupában állt rajthoz, Barcelonából egy 12. és egy 8. hellyel távozott, a tervek szerint a következő hónapban, az olaszországi idényzárón is indul. A másik szabadkártyás – az előző hétvégéhez hasonlóan – Luca Filippi, a Team Mulsanne olasz pilótája lesz.

„Biztosan komoly kihívást jelent majd a hétvége, ugyanis korábban csak szimulátorban vezettem a Hungaroringen, a való életben soha” – kezdte gondolatait Sapag. „A Hyundai-jal már van némi tapasztalatom, most viszont a pályát is meg kell szoknom, ami nehéz lesz. A WTCR-ben nagyon magas a nívó, így a célom az, hogy alkalmazkodjak a kategóriához, és fel tudjam venni a többiek tempóját.”

A kamion Európa-bajnokság magyarországi fordulóját is tömörítő Super Racing Fesztivál a Hungaroring múlt heti bejelentésével összhangban zárt kapus lesz a koronavírus-járvány miatt.

Fotó: TCR-series.com

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr3816237714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása