Döntött szezonzárója sorsáról a WTCR

Szombat reggel a túraautó-világkupa sajtóirodája megerősítette, hogy Adria kiválásával két aragóniai hétvégét rendeznek.

02-wtcr-race-of-aragon-scaled.jpg

A koronavírus-járvány és az esős szeptemberi hónap miatt nem sikerült időben befejezni a munkálatokat az adriai pályán, a homologizációról nem is beszélve, így pénteken újabb változást jelentettek be a WTCR naptárában. A bajnokság promótere, az Eurosport Events és a Nemzetközi Automobil Szövetség mindent megtett azért, hogy megoldást találjanak a szezonzáró lebonyolítására.

Eleinte azt pletykálták, hogy Imola lehet a befutó, ám szombat délelőtt, nem sokkal a második szabadedzés kezdte után megerősítették, hogy a túraautó-világkupa mezőnye marad Aragónban, ahol újabb három futamot rendeznek. A bajnoki cím sorsa változatlanul november 14-15-én dől el.

„Csalódásként ért a tegnapi pályaellenőrzés, de ez a szimpla valóság: Adria nem lesz képes tartani a homologizációs határidőt, egyúttal megrendezni a WTCR szezonzáróját” – nyilatkozta François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője. – „Nagyon rövid idő alatt kellett reagálnunk, az FIA viszont előállt egy alternatívával.”

„Hálás vagyok a MotorLand Aragónnak, hogy élhető és biztonságos megoldásként beugranak. Minden csapat és beszállító Aragónban hagyja majd a felszerelését, ezzel is minimalizálva az országok közötti utazásokat a korlátozások idején. Az Eurosport Events és az FIA kéz a kézben dolgozik együtt azért, hogy a lehető legbiztonságosabb rendezhessék meg a szezonzárót” – tette hozzá.

A közlemény megjegyzi, hogy a Pure ETCR élő bemutatkozását is áthelyezik Aragónba. Az elektromos TCR-sorozat a WTCR-hez hasonlóan ellátogatott volna az adriai pályára, promóciós szezonja keretében, mielőtt jövőre élesben elindulna a bajnokság. További részleteket későbbre ígérnek a szervezők.

Fotó: FIA WTCR Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8216266806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása