F1: Fontos akadály hárult el Sergio Pérez visszatérése elől

Ha negatív koronavírus-tesztet produkál, akár már a hétvégén visszatérhet a mexikói versenyző.

gp2003_093101_1st0966-large.jpg

Mint az ismeretes, Sergio Pérez kihagyta a múlt hétvégi Brit Nagydíjat, pozitív koronavírus-tesztje miatt ugyanis nem engedték rajthoz állni, karanténba kellett vonulnia. Miután a Mercedes nem tudott bevethető tartalékpilótával szolgálni, korábbi versenyzőjét, Nico Hülkenberget hívta vissza a csapat, hogy mindkét autójával rajthoz állhasson Silverstone-ban. A hosszas procedúrát követően gyorsan tudott alkalmazkodni a német, az időmérő edzésen majdnem a Q3-ig jutott, a versenyen azonban nem tudott rajthoz állni műszaki hiba miatt.

Habár a német RTL a reggeli órákban még szentül meg volt győződve róla, hogy Hülkenberg újabb lehetőséget kap, a Racing Point csütörtökön közleményében tudatta, hogy a Public Health England, vagyis az angol közegészségügyi szolgálat tájékoztatása értelmében Pérez eleget tett karanténkötelezettségének. Ennek értelmében amennyiben a mexikói újabb tesztje negatív eredményt hoz, a 70. Évforduló Nagydíj hétvégéjén minden további nélkül visszatérhet a volán mögé.

A további fejlemények kapcsán a későbbiekre ígér tájékoztatást a Racing Point; legkésőbb péntek reggelig eldől, ki lesz Lance Stroll csapattársa.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2616116482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása