F1: Eldőlt, ki váltja a koronavírusos Pérezt

A Racing Point ennél tovább nem is húzhatta volna a döntést, az utolsó utáni pillanatban jelentette be, hogy az F1-be fél év kihagyás után visszatérő Nico Hülkenberg lesz Sergio Pérez helyettese.

gp2004_140416dxi10220_2020073030448968-large.jpg

Csütörtök este derült ki, hogy kimutatták a koronavírust Sergio Péreznél, ezért nem indulhat a hétvégi Brit Nagydíjon. A csapat hangsúlyozta, hogy ennek ellenére mindkét autóját indítani szeretné Silverstone-ban, ám nem volt egyszerű mindössze alig több mint 12 óra alatt új helyettest találniuk.

Eleinte az tűnt kézenfekvőnek, hogy valamelyik Mercedes-tartalékossal pótolják a mexikóit, csakhogy egyikük, Stoffel Vandoorne már Berlinben várja a Formula–E hatfutamos szuperdöntőjét, így nem elérhető, és nem is Esteban Gutiérrez esett a választás. Annak ellenére, hogy már a délelőtt folyamán voltak árulkodó jelek, ennél tovább nem is húzhatta volna a Racing Point, hogy közölje, Nico Hülkenberg ugrik be Sergio Pérez helyére, ő lesz Lance Stroll ideiglenes csapattársa, sajtóértesülések alapján úgy tudni, mindkét silverstone-i versenyen.

A 33 éves Hülkenberg 2010-ben, majd 2012 és 2019 között 177 futamon indult, majd tavaly év végén került ki a körforgásból, miután a Renault leigazolta Esteban Ocont, máshol pedig nem talált magának helyet. Az F1-ben töltött kilenc szezonja során az enstone-i gárda mellett a Racing Point jogelődjénél, a Force Indiánál, valamint a Williamsnél is megfordult. Habár pole pozíciót már az első évében szerzett, később még dobogóig sem jutott, ellenben a Le Mans-i 24 órást egyetlen nekifutásra, 2015-ben megnyerte a Porschével.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr8416097248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása