F1: Újra Hülkenberget veti be a Racing Point

Sajtóértesülések szerint meghosszabbítja Nico Hülkenberg megbízatását a Racing Point, miután Sergio Pérez továbbra is karanténban van.

gp2004_103034_2st0883-large.jpg

Múlt hét csütörtökön jelentette be a Racing Point, hogy pozitív lett Sergio Pérez koronavírus-tesztje, így a mexikóinak ki kellett hagynia a Brit Nagydíjat. Miután a Mercedes egy banális hiba folytán nem tudott a követelményeknek megfelelő tartalékpilótát silverstone-i ügyfélcsapata rendelkezésére bocsátani, helyettesnek végül korábbi versenyzőjét, Nico Hülkenberget kérte fel. A váratlan beugrás és az ahhoz kapcsolódó bonyolult procedúrák ellenére nem vallott szégyent a német, a szabadedzéseket a legjobb tízben zárta, majd az időmérő edzésen is csak hajszállal maradt le a Q3-ról. Egy csavar azonban megmakacsolta magát, így a vasárnapi versenyen nem tudott rajthoz állni.

gp2003_113740_69i6712-large.jpg

Úgy tudni, most újabb esélyt kap Hülkenberg, miután a német RTL úgy értesült, hogy Sergio Pérez egyelőre nem térhet vissza, hiszen még tart a karantén ideje – írja a gpblog.com. A rutinos 32 éves versenyző rengeteget edzett az elmúlt héten, többek között a Racing Point szimulátorában is eltöltött három napot. Hivatalos bejelentés ezúttal is csütörtökön, vagyis a mai nap folyamán várható, bár érdemes fenntartásokkal kezelni a hírt, a Formula.hu ugyanis meg nem nevezett forrásokra arról ír, hogy az is benne van a pakliban, hogy amennyiben Pérez mai tesztje negatív lesz, pénteken már visszaülhet az RP20-as volánja mögé.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Checo Pérez (@schecoperez) által megosztott bejegyzés,

A negatív teszten kívül a hatóságok álláspontjának is komoly jelentősége lehet, mivel épp akkor hirdették ki, hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek kötelező karanténjának ideje 7-ről 10 napra nő az Egyesült Királyságban, amikor kiderült Pérezről, hogy koronavírusos. A mexikói egyébként épp a minap számolt be róla közösségi médiás felületein, hogy jól érzi magát, nincsenek tünetei.

A Sky Sports F1 riportere, Ted Kravitz szerint Sergio Pérez betegsége miatt a leendő gyári Aston Martin még Sebastian Vettel szerződtetésének bejelentését is elhalasztotta, ugyanakkor egyre több jel utal a Lawrence Stroll vezette gárda és a négyszeres világbajnok leendő frigyére: vasárnap például a csapattulajdonos és a Ferraritól az év végén távozó Vettel könyökpacsival köszöntötték egymást a paddockban – összegezte a fejleményeket a PlanetF1.com.

Fotó: Racing Point F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7916106910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása