F1: Vettel elfogadná a Red Bull ajánlatát

A Ferraritól az év végén távozó négyszeres világbajnok bevallotta, igent mondana a Red Bullnak – ha lenne mire.

1419324265779-196501173_news.jpg

Még májusban dőlt a dominó az átigazolási piacon, amikor a Ferrari bejelentette, nem hosszabbítják meg Sebastian Vettel szerződését – az olasz csapat állítása szerint közös megegyezéssel született a döntés, nemrégiben viszont kiderült, a német másképp emlékszik, azt mondja, nem is kapott ajánlatot.

Nem sokkal később Vettel utódját is megnevezte a csapat Carlos Sainz személyében, akinek a hátrahagyott mclarenes ülését Daniel Ricciardo veszi át, a héten pedig kiderült, hogy a Renault kétszeres világbajnokát, Fernando Alonsót igazolta le 2021-re. Jelen állás szerint tehát nincs ülése Vettelnek a 2021-es szezonra, ráadásul a lehetőségek is rohamosan fogynak.

20048-austrian-gp-r.jpg

Az elmúlt napokban szóba került, hogy a Red Bullnál köthet ki a 33 éves versenyző, sőt a német AMuS konkrétan úgy fogalmazott ennek kapcsán, hogy Dr. Helmut Markónak kiadták parancsba Vettel meg-, pontosabban visszaszerzését, ám egyelőre az energiaitalos csapatnál tagadják a Vettellel kapcsolatos pletykákat, ráadásul jelenlegi versenyzőjük, Alexander Albon megtartására is nyomós indokuk: félig thai, a Red Bull pedig 51 százalékban thai tulajdonban van – ehhez képest csak az idei szezonra rendelkezik szerződéssel.

A Stájer Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján ugyanakkor Vettel bevallotta, ha kapna ajánlatot a Red Bulltól, igent mondana rá. „Győztes autóról van szó” – magyarázta a német, aki 2010 és 2013 között négy egyéni és ugyanennyi konstruktőri címet biztosított be a Milton Keynes-i gárdának. – „Itt vagyok, hogy versenyezzek és győzzek, szóval a válasz biztos igen lenne.”

1419323912845-991514727_news.jpg

„A múlt alapján tudom, mennyire erősek. A csapat pedig azóta csak fejlődött, szóval azt nem lenne fair mondanom, hogy kívülről-belülről ismerem őket. Azóta sok minden változott, de tudom, hogy akkor miért voltak erősek” – mondta.

Vettel azt is elárulta, hogy többek között a Renault-val is folytatott tárgyalásokat. A németnek még a leendő Aston Martin lehetne opció, csakhogy a Racing Point már korábban aláírt 2022 végéig Sergio Pérezzel, míg Lance Stroll a tulajdonos Lawrence Stroll fia. Szóval eléggé elképzelhetetlennek tűnik a Pérez-Stroll páros megbontása, de láttunk már éjjeli őrt nappal meghalni…

via ReutersCrash.net

Fotó: Getty Images / Red Bull Content Pool, Ferrari Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2715993072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása