F1: Vettel kitálalt, nem is kapott ajánlatot a Ferraritól

A négyszeres világbajnok a Formula–1-es szezon (újra)indulásakor az első adandó alkalommal kiteregette a szennyest: állítása szerint a Ferrari nem is számolt vele a jövőre nézve.

200064-f1-vettel-leclerc-mugello.jpg

Mindenkit hideg zuhanyként ért, amikor májusban bejelentették, hogy Sebastian Vettel és a Ferrari közös megegyezés nyomán nem hosszabbítják meg a német 2020 végén lejáró szerződését. A négyszeres világbajnok jövője azóta is homályos, ellenben utódját, Charles Leclerc leendő csapattársát már megerősítették, a McLarentől távozó Carlos Sainz személyében.

Mielőtt megejtették volna a hivatalos bejelentést, az olasz sajtó azt pedzegette, hogy a Ferrari egy kedvezőtlen ajánlattal kereste meg Vettelt, amely mindössze egy évre szólt volna, 12 millió eurós fizetéssel, ám ezt elutasította. Eddig csak a Ferrari verzióját hallhattuk a témában, a szezon első helyszínén, a Red Bull Ringen azonban a 32 éves versenyző kitálalt: állítja, nem kapott új ajánlatot az olaszoktól, sőt, őt is meglepte, amikor közölték vele, miként döntöttek.

„Őszintén szólva engem is meglepett, amikor Mattia felhívott, és közölte, hogy a csapatnak nem áll szándékában, hogy velem folytassa. Soha nem is tárgyaltunk, nem is kaptam ajánlatot, így nem is állt semmi a megegyezés útjába” – nyilatkozta csütörtökön a német, idézi gondolatait a RaceFans.

200046-f1-sebastian-vettel-mugello_1.jpg

Ami a jövőjét illeti, elmondta, egyelőre nem igazán folyatott tárgyalásokat. „Próbálok természetesen előretekinteni, nyilvánvaló, hogy szeretnék arra törekedni, hogy magam és a jövőm szempontjából is helyes döntést hozzak. Versenyző alkatnak tartom magamat. Sokat elértem már a sportban, és motivált vagyok, és vágyom arra, hogy még többet elérjek. Ehhez viszont szerintem egy jó csomagra van szükségem, továbbá a megfelelő emberekre körülöttem. Szóval ezt keresem pillanatnyilag, és ha lesz jó lehetőségem, azt gondolom, világos, mi lesz. Viszont amennyiben nem, valószínűleg más lehetőség után fogok nézni” – mondta.

2010, 2011, 2012 és 2013 világbajnoka ugyanakkor kizártnak tartja, hogy szünetre vonuljon, hogy aztán visszatérjen az F1-be – elmondása szerint erre még nem is áll készen:

„Meggyőződésem, ha felkészülsz arra, hogy kijelented, hogy becsukod az ajtót, akkor tényleg fel is kell készülni arra, hogy megtedd, de úgy, hogy akkor kalkulálni kell azzal, hogy azt többé már nem nyitod ki újra. Ezért nagyon kell ügyelni arra, milyen döntést hoz az ember, éppen emiatt nem is kapkodom el. A következő hetek és hónapok úgyis választ adnak minden kérdésre.”

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6515979356

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása