F1: Bejelentették, Sainz lesz Vettel utódja a Ferrarinál

F1-es viszonylatban nézve is rekordsebességgel áll össze a pilótapiac-kirakó: a Ferrari is bejelentést tett, Carlos Sainz az olaszok új versenyzője.

2020_film_lat_302_2st8125.JPG

Nem sokkal azután, hogy bejelentették Daniel Ricciardo mclarenes átigazolását, tisztázódott a wokingi csapattól távozó Carlos Sainz sorsa is, 2021-es kezdéssel két évre írt alá a Ferrarihoz – derült ki az olaszok közleményéből.

Egyes sajtóértesülések Sebastian Vettel távozásának bejelentésétől fogva kész tényként kezelték Sainz leigazolását, a spanyol a McLarent hagyta maga mögött. A kétszeres ralivilágbajnok csemetéje jövőre hetedik szezonját futja az F1-ben, pályafutásában mégis a tavalyi szezon bizonyult átütőnek, ugyanis a wokingi gárda színeiben állt először dobogóra.

Formula 1 on Twitter

BREAKING: Carlos Sainz joins Ferrari for 2021 #F1

„Nagyon örülök, hogy 2021-ben már a Ferrarinál vezethetek, izgatottsággal tölt el, hogyan alakul majd a jövőm a csapatnál. De még mindig előttem áll egy fontos év a McLarennél, és már nagyon várom, hogy újra versenyezhessünk” – idézi a 25 éves pilóta rövid kommentárját.

„Öt évvel a háta mögött Sainz bebizonyította, hogy nagyon tehetséges, és megmutatta, megfelelő technikai képességekkel és tulajdonságokkal rendelkezik ahhoz, hogy illeszkedjen családunkba” – fogalmazott Sainz érkezése kapcsán Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke, majd folytatta mondandóját:

„Új időszak kezdődött a csapat történetében, a célunk az, hogy újra a Formula–1 csúcsán legyünk. Hosszú, akadályokkal kikövezett lesz az út, különösképpen a mostani, hirtelen változó pénzügyi és szabályozási helyzetben. Ezzel a kihívással a közelmúlthoz képest eltérő felfogással kell szembenéznünk.”

„Hiszünk benne, hogy tehetséges párossal rendelkezünk Charles és Carlos révén, akik az elmúlt 50 év legfiatalabb kettősét alkotják a Scuderiánál, és hogy a létező legjobb duó alkotva segítenek elérni kitűzött céljainkat.”

dsc_0410_1.jpg

Immár kijelenthető, hogy másfél év leforgása alatt teljes vérfrissítésen esett át a Ferrari versenyzői felállása, hiszen 2018 szeptemberében jelentették be, hogy Charles Leclerc kapja Kimi Räikkönen ülését 2019-től, majd a monacói annyira meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy az év végén egészen 2024 végéig hosszabbították meg szerződését.

Az elmúlt spekulációi nyomán még felmerül a kérdés, hogy ki lesz a Renault új versenyzője 2021-től, illetve mi lesz Sebastian Vettel sorsa. Persze lehetséges, hogy a két kérdésre igazából egy és ugyanaz a válasz, de a négyszeres világbajnokot már a Mercedesszel is összeboronálták, de a visszavonulást is pedzegették vele kapcsolatosan. A Renault-nál hasonlóan összetett a helyzet, mivel Vettelé mellett Fernando Alonso neve is felmerült, de az sem kizárt, az esélyesebb juniorjai, vagyis Christian Lundgaard és Guanyu Zhou közül választ a csapat.

Fotó: McLaren Media, Hungaroring Média

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr2915692294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása