F1: Sainz a Ferrari küszöbén, Vettel a Mercedes radarján

Olasz sajtóértesülések szerint a következő napokban bejelentheti Sebastian Vettel utódját a Ferrari, míg a német váratlan döntésére a Mercedes figyelt fel.

190007_ger.jpg

Amióta kedd reggel bejelentették Sebastian Vettel ferraris távozását, különféle konteók és találgatások árasztották el az internet valamennyi Formula–1-es zugát. Két kérdés tart számot közérdeklődésre: ki lesz a négyszeres világbajnok utódja a Ferrarinál, mi lesz Vettellel a továbbiakban.

Előbbi kérdésre válaszul úgy pörögtek a nevek, mintha lottósorsoláson húzták volna azokat. Mindenesetre a Motorsport.com olasz kiadásának van egy „tuti tippje”: úgy értesült a szakportál, hogy Carlos Sainz igazolhat a Ferrarihoz 2021-re. Ahogyan kedd délután megjelent cikkében fogalmaz, „48 órán belül” megejthetik a hivatalos bejelentést, állítólag már csak az utolsó pontosítások várnak a szerződésre.

Sainz mellett Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo, Fernando Alonso és Antonio Giovinazzi neve is felmerült többek között. A spanyol McLaren-pilóta helyzetét bonyolíthatja, hogy könyörögnie kell Wokingban az átszegődéshez, miután egy kétéves szerződéshosszabbítás küszöbén állt. Sainz pályafutása szempontjából a tavalyi év bizonyult áttörésnek, a kaotikus Brazil Nagydíjon ugyanis dobogóra állt.

A spanyol AS-nek nyilatkozva elmondta Sainz, hogy az ő fülébe is eljutottak a ferraris spekulációk, és örömmel fogadja azokat. Hozzátette, úgy érzi, bármelyik nagycsapatnál megállná a helyzetét. „Magabiztos vagyok a képességeimet illetően” – idézi őt a lap. – „Tavaly nagyon fontos lépést tette meg, és képes vagyok nagyon jó dolgokra egy McLaren, vagy akár egy Ferrari vagy egy Mercedes volánjánál.”

2020_film_lat_574_54i8860.JPG

Eközben Vettelt első ízben a McLarennel és a Renault-val hozták szóba, ráadásul a wokingiak csapatfőnökével, Andreas Seidllel korábban már dolgozott együtt, még a BMW-s időkben. Ugyanakkor az sem kizárt, hogy a Mercedes is bejelentkezik a négyszeres világbajnokért, legalább az istállót vezető Toto Wolff utalt arra, hogy távozásával a brackley-iek radarára is felkerült.

„Ami a jövőt illeti, nyilván jelenlegi versenyzőink élveznek prioritást, de természetesen nem elhanyagolható ez a fejlemény sem” – nyilatkozta a német dpa hírügynökségnek, a Reuters is idézi gondolatait.

Az év végén Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is lejár a Mercedesnél, a hatszoros világbajnokot korábban szintén emlegettek egy lapon a Ferrarival, de a brit azóta leszögezte, hogy jelenlegi csapatánál tervez maradni. Persze mindez attól is függ, mik a Mercedes jövőbeli F1-es tervei, hiszen a holtszezonban, még a koronavírus-járvány kirobbanása előtt folyamatosan a brackley-iek kiszállásáról cikkeztek, arra hivatkozva, hogy a Daimler anyavállalat eurómilliárdos nagyságrendű költségcsökkentést szorgalmaz.

Fotó: Ferrari Media, McLaren Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1515687614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása