Hivatalos: Sainz távozik a McLarentől, Ricciardo váltja

A McLaren hivatalosan megerősítette, hogy Daniel Ricciardo lesz Lando Norris csapattársa 2021-től.

54fb-21c3-78ab-40d69b87d9e0_7ddb332b79023de3b82d32c572ba0913f7e947e9.jpg

Sebastian Vettel és a Ferrari beledobta a követ a karanténba zárt Formula–1 állóvizébe, bejelentésük komoly lavinát indított el a pilótapiacon. Év végi távozásának kiderülésével ugyanis elkezdődtek a találgatások, melyek szerint Carlos Sainz veheti át a német helyét, a McLarennél felszabaduló ülést a Renault-tól dobbantó Daniel Ricciardo foglalhatja el.

Az újabb megerősítés nem is váratott magára sokáig: mint az várható volt, csütörtök délelőtt bejelentették, hogy Daniel Ricciardo 2021-től a McLarennél, Lando Norris oldalán folytatja, így mindössze két év után távozik a Renault-tól. Úgy tudni, az ausztrál már 2018-ban is megkörnyékezte a McLarent, amikor a komplett F1-es világot megdöbbentve hagyta maga mögött a Red Bull csapatát.

Formula 1 on Twitter

BREAKING: Daniel Ricciardo to join McLaren in 2021 #F1

„Daniel leigazolása egy újabb lépés a hosszú távú terveinkben, új, izgalmas dimenziót hoz a csapatnak. Jó hír ez a csapatunknak, a partnereinknek és természetesen a szurkolóinknak egyaránt. Szeretnék köszönetet mondani kifogástalan munkájáért Carlosnak, amivel a McLaren felemelkedési tervében segített. Igazi csapatjátékos, a legjobbakat kívánjuk neki a jövőre nézve” – üdvözölte új versenyzőjét Zak Brown, a McLaren vezérigazgatója a wokingiak közleményében.

„Daniel bizonyítottan győztes alkat; tapasztalata, elkötelezettsége, energiái értékesek a McLarennek, valamint küldetésünknek, aminek célja, hogy újra a mezőny elejében lehessünk. Daniel és Lando személyében két olyan versenyzőnk van, akik amellett, hogy izgalomban tartják továbbra is rajongóinkat, segítik a csapat növekedését” – tette hozzá Andreas Seidl csapatvezető.

9e86-6992-436c-4380bebb4281_b92335c7206eb6c5b701a80006fa1b5202f0d587.jpg

A Renault ügyvezető igazgatója, Cyril Abiteboul a bejelentést úgy kommentálta, „sportunkban, kiváltképp a mostani rendkívüli helyzetben, a kölcsönös bizalom, a csapategység és az elkötelezettség minden eddiginél fontosabb értékek egy gyári csapat számára”. Hozzátette, a Renault céljai és stratégiája Ricciardo dobbantásával sem változik, bízik benne, hogy a szakítás csak segít abban, hogy minél több préseljenek ki a 2020-as szezonból, ami várhatóan július elejétől december közepéig fog tartani.

Írnánk, hogy a bejelentés értelmében megnyílt az út Sainznak a Ferrari felé, ám a Ferrari már meg is erősítette a spanyol szerződtetését, mire ezen sorokat írjuk. Így már csak az a kérdés, hogy kié lesz a megüresedett Renault 2021-ben? Idáig két név merült fel, mégpedig Vettelé és a visszavonulás gondolatával időnként hencegő Fernando Alonsóé, de elképzelhető, hogy akadémiájából emel ki egy ifjoncot a gyári csapat: közülük Christian Lundgaard és a kínai Guanyu Zhou áll a legközelebb az F1-es üléshez.

Fotó: Renualt F1 Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr515692188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása