F1: Ricciardo szabad préda 2021-től

A négyszeres világbajnok Alain Prost elismerte, ha Daniel Ricciardo távozni akar a Renault-tól, a csapat biztosan nem állja az útját. Eközben egyik lehetséges jelöltje is megszólalt a híresztelések kapcsán.

e699-bba5-6012-46b3be3181dd_ff8ff1cecc52f6a8356ca13f8568d7d50dc5a05b_1.jpg

2019-re igazolt a Renault-hoz, ezzel maga mögött hagyta a futamgyőzelmekre esélyes Red Bull-t Daniel Ricciardo. Az ausztrál az enstone-iakkal kötött szerződése révén a mezőny legjobban kereső versenyzői közé tartozik, ám a csapatváltáshoz fűzött reményeit az eredmények mindenképpen alulmúlták.

A többszörös nagydíjgyőztes versenyző kontraktusa viszont csak két évre szól, a Renault pedig megerősítette, hogy az év végén Ricciardo távozhat a csapattól, ha akar. „2020 végéig érvényes Daniel szerződése, onnantól szabad” – nyilatkozta a négyszeres világbajnok Alain Prost, a csapat tanácsadója a Canal+-nak. – „A kártyák nem a mi kezeinkben vannak, nincs opciónk.”

Sajtóértesülések szerint két jelölt is akad Ricciardo helyére a csapat juniorállományából, Christian Lundgaard és Guanyu Zhou személyében. A dánt – aki idén a Formula–2-ben fog versenyezni az ART Grand Prix színeiben – korábban már ki is kiáltották az ausztrál utódjának, míg a kínai versenyző tavaly mutatkozott be az F2-ben, debütáló szezonját öt dobogós helyezéssel, legjobb újoncként zárta.

„Természetesen már megkezdtük az egyeztetéseket, ami teljesen normális. Képzeljék el, hogy amennyiben 2021-ben minden visszatér a rendes kerékvágásba, az idei év végéig lesz lehetőségünk rendezni sorainkat” – tért ki a pilótafelállás jövőjére a francia. Hozzátette, a Renault-nak nem ideális, hogy jövőre is a 2020-as szabályváltozások lesznek érvényben.

1017490512-lat-20190511-_r3i1362.jpg

A dán BT Sportnak nyilatkozva Lundgaard is megszólalt a napokban felröppent híresztelésekre reagálva, valamint Formula–1-es esélyei kapcsán. „Nehéz megmondani, készen állok-e arra, hogy 2021-ben már az F1-ben versenyezzek. Mindössze egy Formula–2-es futamon indultam idáig, és senki sem tudja, mikor indulhat el a 2020-as szezon” – mondta, utalva a koronavírus-járvány miatti versenyelmaradásokra.

„A Renault arra számít, hogy készen állok majd, amint lehetőséget kapok. Gyorsan tanulok, az új körülményekhez is jellemzően jól alkalmazkodom” – tette hozzá.

via GPFans, GPToday.net

Fotó: Renault Media, Joe Portlock (LAT Images / FIA Formula 3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr1915665710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása