F1: Már az a kérdés, ki lesz Ricciardo utódja a Renault-nál?

Az ausztrál versenyzőt mostanában korábbi csapatával, a Red Bull-lal, valamint a Ferrarival is összeboronálták, így máris felmerült a kérdés, ki veheti át a helyét, ha dobbant 2021-re.

e699-bba5-6012-46b3be3181dd_ff8ff1cecc52f6a8356ca13f8568d7d50dc5a05b.jpg

Szinte mindenkit sokkolt, amikor 2018 nyarán bejelentette Daniel Ricciardo, hogy távozik a Red Bulltól, miután az ausztrál 2019-re és 2020-ra aláírt a Renault-hoz. Hogy a váltás mennyire volt kifizetődő, vitatott: eredmények szempontjából egyértelműen rosszabbul járt, ellenben jó fizetést sikerült kialkudnia.

Nemrégiben maga az ausztrál hintette el egy interjúban „soha ne mondd, hogy soha” alapon, hogy akár még a Red Bullhoz is visszatérhet jövőben, miközben a Ferrarinál is kiköthet Sebastian Vettel utódjaként. Úgy tűnik, a Renault is számol Ricciardo dobbantásával – kiderült, amennyiben így lesz, a csapat juniorja, a Formula–3-as futamgyőztes Christian Lundgaard veheti át a helyét. A dán idén mutatkozik be az F2-ben az ART Grand Prix színeiben, amint és amennyiben elindul a szezon.

1017893231--20191116-_l5r9626.jpg

„Azzal, hogy akadémiánkon foglalkoztatjuk őt, mindig is az volt a célunk, hogy velünk jusson el a Formula–1-be” – nyilatkozta a dán BT-nek Mia Sharizman, a Renault utánpótlásprogramjának vezetője. – „Előtte viszont a Formula–2-ben elegendő pontot gyűjtenie ahhoz, hogy kiválthassa az F1-es versenyzői licenszét.”

„Azok alapján, amit a Formula–3-ban és a Formula Renault-ban láttunk tőle, hiszünk abban, hogy a további lépéseket is velünk teheti meg. Reménykedünk ebben, de a végső, Formula–1-be vezető lépéshez egy nagyon jó Formula–2-es szezonra van szükség.”

Amíg Ricciardo szerződése az idei év végén kifut, a csapathoz frissen igazolt Esteban Oconnal két évre, vagyis 2021 végéig állapodtak meg az enstone-iak, így valószínűleg a francia lenne Lundgaard csapattársa első F1-es évében, amennyiben van alapja a Ricciardo távozásáról szóló híreszteléseknek, és tényleg jó évet fut az F2-ben a dán.

Fotó: Renault Media, Joe Portlock / LAT Images (FIA F3 Media)

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr6715636952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása