Tovább dől az F1-es dominó: Ricciardo a McLarennél, Alonso a Renault-nál?

Vettel és a Ferrari év végi szakítása bedobta a követ az állóvízbe, sajtóértesülések szerint Daniel Ricciardo újabb csapatváltásra, Fernando Alonso pedig visszatérésre készül.

8825-b6c1-ee1f-4632a2fe8376_3a1740aa8f175d861697b2348829eb043a978167.jpg

Sebastian Vettel és a Ferrari bejelentése rég nem látott lavinát indított el a karanténba zárt F1-ben és a pilótapiacon egyaránt. Eddig még csak azt találgatták, mi tartogat a csapatától 2020 végén távozó német jövője, továbbá ki lesz Charles Leclerc csapattársa 2021-től. Utóbbi kérdés rövid időn belül tisztázódhat, miután az olasz és immár az angolszász sajtó is tudni véli, hogy Carlos Sainz lehet Vettel utódja, továbbá a befutó a felszabaduló Ferrari-ülésre, noha a spanyol állítólag már a mclarenes szerződéshosszabbításról egyeztetett.

Amennyiben a Ferrari bejelenti Sainz szerződtetését, az ő helye sem maradna sokáig üresen: a Motorsport.com értesülései szerint Daniel Ricciardo szegődne a McLarenhez, akár már a héten bejelenthetik Lando Norris leendő csapattársaként. Korábbi spekulációk alapján az ausztrál és a wokingi csapat útjai nem először keresztezik egymást, Ricciardo ugyanis 2018-ban is tárgyalt már a McLarennel, ám végül a Renault-nál kötött ki, miután váratlanul hátat fordított a Red Bullnak.

A hétszeres nagydíjgyőztes kétéves szerződést írt alá Enstone-ban, mely az idei szezon végén fut ki. Távozásával Esteban Ocon mellett is megüresedne egy hely, de kihűlni már nem lenne ideje: a szakportál úgy értesült, hogy a kétszeres világbajnok Fernando Alonso jelentkezett be a Renault-nál Ricciardo ülésére. A spanyol versenyző 2003 és 2006 között, majd 2008-ban és 2009-ben erősítette a franciákat, mindkét alkalommal velük ért a csúcsra, még az első közös időszakuk alatt.

dakar_2019_2020_100.jpg

Érdemes megjegyezni, hogy nemrégiben maga Alonso zárkózott el (átmenetileg) a korábban célként kitűzött visszatéréstől a 2021-es szabályváltozások koronavírus-járvány miatti halasztása miatt. Hozzátette, megvannak már a tervei a jövő évre, ám ebben a tekintetben a teljes IndyCar-szezont is kihúzta a listáról.

Igaz, a sajtóértesüléseket érdemes a helyükön kezelni a hivatalos bejelentésig, ám a fejlemények Sebastian Vettel jövője szempontjából is kulcsfontosságúak lehetnek, mivel a négyszeres világbajnokot is a McLarennel és a Renault-val hozták szóba. Már csak azért is, mert a Ferrari közleménye által idézett búcsúbeszéde alapján sokan egyenesen már a visszavonulására következtetnek, míg Toto Wolff nem rejtette véka alá, hogy Vettel dobbantása a Mercedes figyelmét is felkeltette. Pláne annak fényében van jelentősége a kijelentésnek, hogy a brackley-iek még egyik versenyzőjükkel sem hosszabbítottak 2021-re.

Fotó: McLaren Media, Toyota Gazoo Racing Media

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr115691088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása