F1: Akár három futamot is rendezhetnek idén Olaszországban

Úgy fest, még Imolában sem tettek le arról, hogy Formula–1-es nagydíjat rendezzenek idén.

attachment_126060.jpg

Miután a koronavírus alaposan felforgatta a világ, így a Formula–1 menetét is, több olyan pálya is helyet kaphat az idei versenynaptárban, mellyel eredetileg nem számoltak – ez részben köszönhető annak, hogy a járvány következtében érvénybe lépett utazási korlátozások miatt a tervezettnél kevesebb tengerentúli verseny várható, a Szingapúri és a Japán Nagydíj törlését már be is jelentették.

Egyelőre nyolc versenyt erősítettek meg a szervezők, de egyre több jel utal arra, hogy szeptember eleje után is Európában marad a száguldó cirkusz. Azt több helyen már tényként közlik, hogy közvetlenül Monza után Mugellóban tartanak egy második Olasz Nagydíjat, de még Imola sem tett le az F1-es rendezéssel kapcsolatos terveiről. Vagyis akár három nagydíjat is tarthatnak idén Olaszországban, holott korábban úgy tűnt, hogy a meglévő egy is veszélyben van.

A legendás Autodromo Enzo e Dino Ferrari esélyeiről a Formula Imola elnöke, Uberto Selvatico Estense beszélt: „Imolának az F1 a DNS-ében van. Ezen a pályán történelme van az F1-nek, és erről nem szabad megfeledkezni, mi büszkék is vagyunk rá” – idézte gondolatait a Motorsport.com. – „A célunk az, hogy idén visszahozzuk a királykategóriát az imolai pályára, miközben az egyik szemünket a helyi gazdaság alakulásán tartjuk a krízis ezen kritikus szakaszában.”

Hozzátette, már április óta kitartóan dolgoznak az F1-es visszatérés nyélbe ütésén, annak reményében, hogy ezen fellángolva több regionális bajnokság választja majd Imolát. „Monzával és Mugellóval kiegészülve legendás nemzeti tripla jönne össze” – jegyezte meg. A legendás aszfalcsíkra 1981-től 2006-ig éves szinten visszatért a mezőny, így ha Imola elérné, amit akar, közel 15 év kihagyás után kerülhetne vissza a királykategória körforgásába.

Mindettől függetlenül már szerdán megtört a csend Imolában, az Alpha Tauri ugyanis két autóval is a pályán tesztelt. Mindkét versenyző tetszését elnyerte az aszfaltcsík, Danyiil Kvjat még az imolai versenyre is nyitott lenne – hasonló a helyzet a Ferrarinál a Mugellóban tartott tesztjüket követően, amikor is Sebastian Vettel jelentette ki a toszkán pályáról, hogy megérdemelné, hogy F1-es futamot rendezhessen.

Fotó: Scuderia Ferrari Press Office

Írta: Kováts Olivér

Még több hírért, érdekességért lájkolj minket a Facebookon, és csatlakozz a Facebook-csoportunkhoz!

A bejegyzés trackback címe:

https://brakingnewsmotorsport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315913628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Braking News Motorsport

• Köszöntünk minden kedves Olvasót a Braking News Motorsporton! • Mottónk: Szenvedélyünk az autósport! • E-mail elérhetőségünk: brakingnewsmotorsport@gmail.com

sundaybelgium5-368788.jpg

Fordító / Translate

Impresszum, kapcsolat

süti beállítások módosítása